Posjetite Utjeha

Malo živopisno turističko mjesto Utjeha nalazi se u najjužnijem dijelu Barske rivijere. Ušuškano u zaliv obrastao maslinama, nazvan Uvala Maslina, ovo mjesto skriva jednu od najljepših plaža u Crnoj Gori.

Utjeha se nalazi u blizini Bara (14 km), na svega 1 sat vožnje od oba crnogorska aerodroma: Podgorica i Tivat. Utjeha je okružena maslinjacima, čija stabla su stara više od 1.000 godina. Miris maslina pomiješan sa vazduhom u ovom priobalnom mjestu čini Utjehu nekom vrstom vazdušne banje. Utjeha je veoma posjećena tokom ljetnje sezone.

Obala je uglavnom stjenovita sa skrivenim , usamljenim šljunkovitim plažama. Glavna plaža je duga 800 m, opremljena svim neophodnim sadržajima: suncobrani, ležajke, café barovi i restorani, sportski tereni i igrališta za djecu.  More ima jedinstvenu tirkiznu boju vode, zahvaljujući brojnim izvorima slatke vode koji se ovdje ulivaju. Samim tim i podvodni svijet u ovom dijelu Jadranskog mora je raznovrstan, tako da je Utjeha veoma artraktivno mjesto za ronioce.

Vidikovac ili takozvana „ Hladna Uvala“ je drugo veoma lijepo i živopisno mjesto u Utjehi. Poznato je po brojnim izvorima hladne, slatke vode koji pružaju efekat hidroterapije. Poznato je da kupanje u takvoj vodi liječi sve vrste hroničnih bolesti.  U svakom pogledu, Utjeha je idealno mjesto gdje možete odmoriti i poboljšati svoje zdravlje.

Utjeha je razvijeno turističko mjesto, sa dobro organizovanim javnim prevozom, parkinzima i taxi stanicama. Turisti mogu uživati u brojnim café barovima, restoranima  i noćnim barovima.