Posjetite Budva

Crna Gora i Budva su posteli popularna tirustička destinacija u Evropi u poslednjih nekoliko godina. Mediteranska obala, srednjovjekovni duh i miris Jadrana su perfektne riječi kojima se može opisati ovaj mali grad.

Pored uzbudljivog noćnog života i prelijepih plaža, Budva će Vas odvesti na nevjerovatno putovanje kroz istoriju; Budva je jedna od najstarijih naseobina na Jadranskom moru, više od 2.500 godina stara. Smještena na malom poluostrvu, zaštićena jednim dijelom crnih Crnogorskih planina.

Budva se nalazi u centralnom dijelu jadranske obale, u blizini svih prirodnih ljepota Crne Gore. Iz Budve možete veoma lako planirati posjetu svih interesantnih predjela u crnoj Gori, kao i u Hrvatskoj. Ukoliko odlučite da uživate u magičnoj prirodi u ovom dijelu Evrope, Budva je idealno mjesto za boravak.

Gdje boraviti u Budvi

Budva je mali grad. Veoma lako možete doći do svih djelova grada, javnim prevozom koji je veoma dobro organizovan. Možete izabrati između novog dijela grada koji je uglavnom miran, i Starog grada koji je poznat po noćnom životu, pa samim tim je i nešto prometniji i bučniji. Najbolji izbor je smještaj u blizini Starog grada koji može biti skuplji, ali pruža nezaboravne vidike na rivijeru.

Šta raditi u Budvi

Posjetite srodnjovjekovni Stari grad Budva sa šarmantnim ulicama, trgovima i crkvama. Prošetajte duž obale ili se osvježite na brojnim plažama. Ukoliko tražite nešto nesvakidašnje i luksuzno, posjetite grad-hotel Sveti Stefan, nekadašnje ribarsko selo. Planinarenje na obližnjim planinama pružiće Vam očaravajući pogled na mala naselja Budvanske rivijere, naročito pri zalasku sunca.

Budva se nalazi u centralnom dijelu crnogorske obale. Aerodrom Podgorica je udaljen svega 1 sat vožnje. Ukoliko ne želite da idete predaleko, možete uživati u jednodnevnim izletima, kao što su Boko-kotorski zaliv ili Skadarsko jezero.

Noćni život u Budvi

Noćni život u Budvi je spektakularan. Sva zbivanja su skoncentrisana u glavoj šetališnoj zoni, u jednoj ulici. Većina internacionalnih koncerata i žurki održavaju se u julu i avgustu, kada internacinalni DJ-evi posjećuju Budvu. Žurke na plaži su takođe popularne u ovom period sezone. Za mirniji odmor preporučujemo predsezonu. U Budvi ćete naći mnogbrojne klubove sa raznovrsnom muzikom: pop, rock, house, techno ili rave. Za starije genereacije popularni su barovi i restorani sa muzikom uživo i karaokama.

28.09.2013, Izvor Globtour Montenegro