FAQ

FAQ Hotel

Kako tražim raspoloživost?

Da bi koristili mašinu za pretraživanje, ukucajte željene karakteristike (destinaciju, period boravka, broj soba, broj odraslih osoba/djece). Kada kliknete na polje „Traži“ pojaviće se lista raspoloživog smjestaja koja odgovara karakterisitkama koje ste unijeli. Kada vidite listu, možete pogledati informacije o hotelu tako što ćete kliknuti na fotografije ili na polje „Informacije o hotelu“.

Koliko vremena je potrebno za dobijanje odgovora na moju rezervaciju?

Potvrdu rezervacije dobijate odmah jer sistem redovno ažurirara spoloživost soba. U svakom slučaju svaki pojedinačni hotel je odgovoran za sve što se tiče buking menadžmenta kroz sistem. Kada se hoteli priključe na mrežu, obavezuju se da redovno ažuriraju podatke o raspoloživosti soba.

Kakav je način plaćanja?

Cijena tražene sobe potvrdjena je od strane Globtour Montenegro. Iznos na vašoj kreditnoj kartici će biti umanjen za cijenu označenu u trenutku kupovine. Cijena i raspoloživost sobe nisu zagarantovani dok se ne izvrši uplata.

Da li plaćam naknadu za rezervaciju?

Ne, nećemo Vam naplatiti naknadu za rezervaciju.

Da li je doručak uključen u cijenu?

Kada diobijete potvrdu o raspoloživosti za određeni hotel i traženi period, molimo Vas da kliknete na tip sobe kako bi dobili informacije o doručku, taksama i opremljenosti sobe.

Da li nudite specijalne popuste (za seniore, zaposlene u avio prevozu, itd.)?

Mi pružamo najbolje cijene za period Vašeg boravka. Poupsti su već uključeni, pa stoga nije moguće dobiti dodatne popuste na potvrđene cijene.

Ja nemam kreditnu karticu. Mogu li ipak rezervisati sobu?

Nažalost nismo u mogućnosti da obradimo rezervaciju bez kreditne kartice. Mozete napraviti vasu rezervaciju ovde.

Da li mogu da bukiram sobu telefonskim putem ili putem e-maila?

Nazalost, ne vršimo rezervazicije telefonskim putem ili putem e-maila.

Bukirao sam hotel ali nisam dobio e-mail o potvrdi rezervacije. Šta treba da uradim?

Kada bukirate, molimo provjerite Vašu e-mail adresu. E-mail o potvrdi rezervacije bi trebao stići nekoliko minuta nakon Vašeg bukiranja. Najčesšći razlog zbog čega niste dobili e-mail je to što ste pogešno ukucali Vašu e-mail adresu. Stoga Vas molimo da provjerite Vašu e-mail adresu i provjerite da Vaš mailbox nije pun prije završetka rezervisanja.  Takodje, u nekim slučajevima (ako su Vaša podešavanja spam filtera  jako striktna) mail o potvri rezervacije Vam može stići u „Spam“ folder. Ako ne dobijete e-mail nakon što ste izvršili buking, molimo Vas da nam pošaljete poruku sa Vašim brojem i detaljima rezervacije.

Sigurnost/Privatnost

Informacije koje se traže prilikom plaćanja neophodne su za hotel i za obradu buking zahtjeva. Sve informacije su strogo povjerljive i dostаvljаju se preko šifrovаnog kаnаlа koji obezbjeđuje privаtnost. Vaši podaci kreditne kartice, neophodni za garanciju bukinga, se takođe bezbjedno prenose, na zaštićenom serveru banke (SSL Secure Sercer).

Kako stornirati rezervaciju?

Ako želite da stornirate rezervaciju iz bilo kog razloga, morate nazvati Globtour Montenegro ili poslati e-mail prije vremena koje je naznačeno u odjeljku „Otkazna politika“ na stranici „Hoteli“. Ukoliko stornirate rezervaciju u okviru perioda koji je naznačen u odjeljku Otkazna politika, Vaš novac će biti vraćen na Vašu kreditnu karticu. Ukoliko stornirate rezervaciju nakon perioda naznačenog u odjeljku Otkazna politika, hotel ima pravo da preko Vaše kreditne kartice naplati cijeli iznos rezervisanih noćenja. Nije moguć drugačiji metod stroniranja rezervacije.

Kako mogu da znam da je moja rezervacija stornirana?

Nakon što stornirate Vašu rezervaciju, dobićete e-mail o potvrdi storniranja. Ukoliko ne dobijete e-mail, molimo Vas da nam pošaljete poruku sa brojem i detaljima Vaše rezervacije na email.

FAQ Izleti

Kako ću znati vrijeme i mjesto gdje izlet počinje?

Glavna polasci na izlete su prikazeni na mapi naše web stranice. Kada bukirate željeni izlet, putem e-maila ćemo Vas obavijestiti o mjestu polaska. Takodje ćemo provjeriti da li imate neke posebne zahtjeve.

Da li se autobus može zaustaviti kod hotela u kojem boravim?

Da. Mnoga naša mjesta polazaka na izlete su ispred hotela. Međutim neki nemaju adekvatan prilaz za autobuse. U tom slučaju obavijsetili bi Vas o alternativnom mjestu polaska koje je samo par minuta udaljeno od Vašeg hotela.

Da li je zaustavljanje kod hotela prilikom polaska i povratka na izlet uključeno u cijenu izleta?

Da, zaustavljanje kod hotela prilikom polaska i povratka sa izleta je uključeno u cijenu.

Da li je usluga turističkog vodiča uključena u cijenu izleta?

Da, naše cijene uključuju uslugu licenciranog vodiča za sve naše izlete.

Da li svi izleti uključuju uslugu turističkog vodiča?

Svi naši izleti unutar Crne Gore uključuju uslugu profesionalnih, licenciranih turističkih vodiča.

Da li su obroci uključeni u Vaše cjelodnevne izlete?

Obroci su uključeni u naše jelodnevne izlete, kao i u večernje izlete.

Da li postoje ikakvi dodatni troškovi za koje bi trebali da znamo?

Ne uopšte. Cijene naših izleta uključuju sve ulaznice za znamenitosti pomenute u opisu izleta, ukoliko nije drugačije ugovoreno.

Koliko dugo traju izleti?

Naši poludnevni izleti traju ca. 4 sata, a cjelodnevni ca. 8 sati. Naši večernji izleti traju oko 5 sati.

Kada rezervišem izlet, da li ću dobiti vaučer koji ću pokazati na dan izleta?

Kada bukirate izlet kod nas, dobicete konfirmacioni mail. Možete ga odšampati i pokazati na dan izleta na mjestu polaska.

Ukoliko je izlet otkazan ili odložen, da li imam pravo na povraćaj novca?

Da. Ukoliko se naš izlet otkaže ili odloži, vratićemo Vam cjelokupni iznos uplaćenog novca.

Kad bukiram izlet, da li mogu promijniti datum, broj osoba ili čak izbor izleta?

Da, možemo prihvatiti bilo koju promjenu ukoliko je zahtjev poslat 24 časa prije ugovorenog polaska na izlet. Takođe Vam možemo vratiti novac ukoliko se umanji broj osoba, ili ako otkažete vaš izlet 24 časa prije vremena polaska.

Da li je moguće organizovati privatni izlet u crnoj Gori?

Da, mi organizujemo privatne izlete koji mogu biti kreirani prema Vašim željama. Možemo udovoljiti željama kao pojedinaca tako i grupa. Privatni izleti uključuju uslugu turističkog vodiča i prevoza. Možemo odrediti posebno vrijeme i mjesto polaska, itinerer i trajanje Vaše ture.

Ukoliko kruzerom dolazimo u Crnu Goru i boravimo samo jedan dan, da li je moguće organizovati izlet?

Da, mi imamo izlete koje su dostupne za koste koji dolaze kruzerom na jedan dan. Izleti će zavisiti od vremena dolaska broda i perioda mjegovog boravka u Crnoj Gori. Mjesto polaska na izlet je luka u kojoj brod pristaje.

Da li je moguće organizovati izlete za grupe?

Da, možemo organizovazi jedan ili više izleta za grupe koje su kreirane prema Vašim željama. Grupa od 12 i više osoba mogu dobiti povoljnije cijene. Takodje možemo kreirati poseban paket izleta kako bi učinili da Vaša posjeta Crnoj Gori bude nezaboravna.

FAQ Rentacar

Koji tip automobila mi je zaista potreban?

Pažljivo razmislite o tome koliko vremena ćete provesti u vozilu i koliko prostora Vam je potrebno za putnike i prtljag. Nas predlog je da Vasu odluku bazirate na osnovu komftora, a ne samo cijene.

Kako se vrši obračun cijena?

Cijene se formiraju za 24h počevši od vremena preuzimanja vozila.

Koliko godina moram imati da bih mogao iznajmiti vozilo od Globtour-a?

Vozač mora imati najmanje 21 godinu.

Kako mogu biti siguran da ću dobiti najbolju cijenu?

Globtour Vam garantuje najbolju online cijenu. Rezervaciju možete izvršiti direktno na naslovnoj stranici našeg sajta ili pretražiti najbolju ponudu medju našim predlozima..

Da li mogu na aerodromu preuzeti i vratiti vozilo?

Da. Vozilo mozete preuzeti na aerdromu u Tivtu ili Podgorici.

Šta ako moram da promijenim period najma vozila ili da otkažem rezervaciju?

Možete promijeniti ili otkazati period najma najkasnije 2 dna prije datuma preuzimanja vozila. Možete promijeniti period najma bez ikakve nadoknade.

Šta se dešava ako vratim vozilo nakom što istekne bukirani period najma?

U tom slučaju neophodno je da nas kontaktirate 1 dan prije isteka bukiranog perioda, tako da agencija može da provjeri da li možete produžiti najam, ili morate vratiti vozilo jer je u međuvremenu rezervisano od strane drugog klijenta.

Šta se dešava ako vratim vozilo prije nego što bukirani period najam istekne?

Agencija će obračunati cjelokupni iznos za bukirani period najma vozila. Nije moguć povraćaj novca ako vozilo vratite prije isteka najma.

Šta treba raditi u slučaju saobraćajne nesreće ili kvara na vozilu?

Svi automobili imaju puno kasko osiguranje! U slučaju bilo kakve saobraćajne nesreće na putu, osim policije, odmah kontaktirajte Globtour, rent-a-car Budva. U slučaju bilo kakvog kvara na vozilu takođe nas kontaktirajte i svi problemi će biti riješeni u najkraćem mogućem roku.

Koja lična dokumenta su mi potrebna kada iznajmljujem vozilo?

Morate imati validnu vozačku dozvolu Izdatu na Vaše ime u mjestu vašeg prebivališta, kao i lični dokument sa fotografijom.

Kao da rezervišem vozilo?

Vozilo možete bukirati online, putem e-maila ili telefonom, na Globtour centar za rezervacije: +382 69 069 316

FAQ Transferi

Rezervacija: Kako mogu kontaktirati sjedište agencije Globtour Montenegro?

Globtour Montenegro Vam stoji 24 časa na raspolaganju, 7 dana u nedelji. Možete pozvati naš call centar na sledeće brojeve: +382 33 455 683 ili +382 69 069 316.

Šta ako moj let kasni?

Ukoliko ste obaviješteni o kašnjenju Vašeg leta, molimo Vas da o tome obavijestite sjedište Globtour Montenegro. Naš vozač će Vas čekati na aerodromu u očekivano vrijeme slijetanja.

Kako da pronađem svog vozača na aerodromu?

Vozač će Vas čekati sa tablom, na kojoj se nalazi logo agencije Globtour Montenegro kao i Vaše ime, na samom izlasku u salu za dolaske, nakon carine. Za ostale dolaske: na željezničkoj stanici kod lokomotive; u luci na doku gdje je predviđeno iskrcavanje putnika.

Šta ako ne mogu naći svog vozača na aerodromu?

Molimo Vas da u tom slučaju pozovete sjedište Globtour Montenegro, koje će Vas čim prije povezati sa Vašim vozačem.

Rezervacija: Da li mogu promijeniti datum svog transfera?

Da, u zavisnosti od dostupnosti i uslova.

Potrebno mi je sjedište za dijete, šta da uradim?

Molimo Vas da u toku popunjavanja rezervacije unesete zahtjev u odgovarajuće polje, kao i da unesete starost djeteta u posebo polje "Posebni zahtjevi".

Da li vozači govore Engleski jezik?

Da, naši vozači govore Engleski jezik.