Posjetite Podgorica

Podgorica je glavni grad Crne Gore. Nalazi se između skijaških centara na sjeveru i primorskih gradova na Jadranskom moru. Ovo područje je bilo konstantno naseljeno još od perioda Ilira i Rimljana.

Podgorica svjedoči o dugoj istoriji pod opsadom Osmanskog carstva i Austro-ugarske monarhije. Kasnije je grad pripao Crnoj Gori, koja je zatim pripojena Kraljevini Jugoslaviji. 2006. godine Podgorica je postala glavni grad nezavisne Crne Gore.

Zahvaljujući svojoj burnoj istoriji grad su krasili brojni istorijski spomenici, koji su bili uništeni u Drugom svjetskom ratu. Nakon rata grad se razvio u evropskom stilu.

Šta posjetiti u Podgorici

Podgorica se nalazi u centralnom dijelu Crne Gore, na svega 9 km od Skadarskog jezera. U blizini grada nalazi se i manastir Ostrog, najposjećeniji manastir u Crnoj Gori.

Podgorica je poznata po noćnom životu, nazivaju je još gradom žurki. Posjetiocima neće biti problem da u nekom od brojnih café-a, barova i klubova sklapaju nova poznanstva.

Šta raditi u Podgorici

Predlažemo Vam da slobodno vrijeme u Podgorici provedete na nekom od omiljenih izletišta lokalnog stanovništva: Mareza, Skadarsko jezero ili brdo Gorica. Uživajte u brojnim café barovima, restoranima i noćnim klubovima glavnog grada.

U Podgorici ćete naći i nekoliko shoppnig centara, od kojih Delta City ima najraznovrsniji izbor butika, kao i bioskop.