Posjetite Herceg Novi

Predivan grad Herceg Novi nalazi se u podnožju planine Orijen. Herceg Novi je jedan od najmlađih gradova u ovom dijelu jadranske obale, ipak ima veoma bogatu istoriju.

Grad Herceg Novi je nekada bio dio Mletačke provinicije Albania Veneta, u tom period su nazivao Castelnuovo (ital. Novo utvrđenje). Osnovao ga je i sagradio bosanski kralj Tvrtko I 1382. godine. Zahvlajujući dominaciji različitih nacija u razlličitim epohama grad posjeduje izvanrednu raznovrsnost arhitektonskih stilova.

Gdje boraviti u Herceg Novom?

Herceg Novi je grad najbliži hrvatskoj granici. Udaljen je svega 23 km od Tivta i 30 km od Dubrovnika. Grad posjeduje javni prevoz koji Vas moze odvesti do bilo kog dijela Crne Gore.

Uvijek možete odsjesti u gradu, gdje imate mogućnost da istražite ljepote Starog grada, da prošetate mali, uskom ulicama. Međutim sam Herceg Novi nudi mali izbor smještaja, međutim veće i povoljnije mogućnosti u susjednim mjestima kao što su Igalo, Zelenika, Topla. Sva ova mjesta su svega par minuta vožnje udaljena od Herceg Novog i nude moderan privatni smještaj.

Šta raditi i vidjeti u Herceg Novom?

Herceg Novi je poznat po svom lječilišnom centru. U obližnjem mjestu Igalo nalazi se morsko blato, takozvano Igalsko blato, kao i izvor mineralne vode.

Najposjećenija mjesta u Herceg Novom su: tvrđava Forte Mare koju je 1382.godine sagradio Tvrtko I; Sat kula, koju su podigli Turci u 17.vijeku; tvrđava Kanli-kula, sagradjena od strane Turaka i srpska pravoslavna crkva Arhanđela Mihaela na glavnom trgu- Belavista.

Ostrvo Mamula nalazi se u blizini Herceg Novog. Do njega možete lako doći brodićem. Ostrvo je poznato po istoimenoj tvrđavi koja je sagrađena za odbranu od neprijatelja, kasnije je služila kao zatvor.

Predlažemo da prošetate 7 km dugim gradskim šetalištem Pet Danica, koje povezuje Herceg Novi i Igalo. Tokom šetnje uvijek možete napraviti pauzu za kafu ili ručak u jednom od brojnih café barova i restorana.

Veoma lako možete posjetiti druge djelove Crne Gore, ako bukirate jedan od izleta iz Globtour Montenegro ponude, takođe možete iznajmiti automobil i voziti se kroz predjele netaknute prirode.

Noćni život u Herceg Novom

Herceg Novi je uglavnom miran grad, sa mnogo istorijskih znamenitosti, ali takođe posjeduje nekoliko barova u kojima možete provesti vrijeme tokom noći. Tokom ljetnje sezone, taksijem možete poći do Kotora ili Budve i uživati u raznovrsnosti noćnog života u Crnoj Gori.

14.10.2013, Izvor Globtour Montenegro