Rezervišite ekskurziju / Izlet Mini Montenegro Tura

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Mini Montenegro Tura:
Početni dani
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
Dostupno na zahtjev
Udobno se smjestite i uživajte u izletu dok Vam profesionalni vodič naše turističke agencije predstavlja najreprezentativniji dio Crne Gore.

Za goste koji žele da upoznaju tradiciju, kulturu, istoriju i spektakularne pejsaže Crne Gore, ovaj izlet je prilika koja se ne zaobilazi! Ovo je kružna tura kroz urbane i ruralen predjele Crne Gore, zemlju velikih prirodnih i kulturnih kontrasta, u kojoj se prepliću istočna i zapadna kultura. Naš vodič će vam najbolje predstavitit srednjovjekovni grad Kotor, očaravajući Boko- kotorski zaliv, krševitu planinu Lovćen, uspavano selo Njeguši i stari grad Budvu.

Maršruta

Posjeta: Kotor – UNESCO Kulturna baština

Vožnja do grada Kotora traje 30 minuta. Položaj grada u najljepšem zalivu na Mediteranu i impozantan Stari grad naveli su UNESCO da ovaj grad uvrsti u listu svjetske kulturne baštine. Veoma dobro očuvane  4,5 km duge zidine grada, štitile su grad od nepriljatelja i gusara, danas predstavljaju izazov za mnogobrojne posjetioce, koji žele da dosegnu najvišu tačku grada- tvrđavu San Giovanni. Kada kroz glavnu kapiju, Vrata od mora, zakoračite u Stari grad, stari sat će vam pokazati da ste stigli tačno na vrijeme da prošetate šarmantnim ulicama i trgovima ovog bogatog grada. Prolazeći pored palata plemićkih porodica, osjetićete duh Mletačke kulture i arhitekture. Iznenada će se ispred vas pojaviti katedrala Svetog Trifuna, zaštitnika grada Kotora, i očarati vas svojom jednostavnom ljepotom. Samo nekoliko koraka dalje nalazi se pomorski muzej u kome su sačuvani brojni eksponati, dokazi duge pomorske istorije i tradicije Kotora i cijelog Boko-kotorskog zaliva.

Nakon vodjenja kroz Satri grad Kotor, imaćete dovoljno vremena da sami prošetate gradom, uživate ispijajući kafu na glavom trgu, ili da posjetite zelenu pijacu.
Izlet se nastavlja strmim padinama Lovćena do vidikovca na 900 metara nadmorske visine, odakle se pruža spektakularni pogled na Boko-kotorki zaliv, jedan od 25 najljepših zaliva na svijetu.
Čuveni Engleski pisac, Lord Gordon Bajron je rekao: „Najljepši kontakt između zemlje i mora dogodio se na Crnogorsko primorju“.

Snack u selu Njeguši

Krivudavi put vodi ka selu Njeguši, takozvanoj smaragdnoj dolini skrivenoj duboko u krševiti teren Lovćena, kolijevku vladika i vladara iz dinastije Petrović. Ovo selo je takođe poznato po tipičnoj crnogorskoj nacionalnoj kuhinji. Pozivamo vas da probate poznati Njeguški sir i pršutu sa domaćim hlebom, kao i domaće vino ili medovaču.
Kroz "kameno more", put dalje vodi do Cetinja, stare prijestonice Crne Gore, mjesta u kojem su najbolje sačuvani duh i tradicija crnogorskog naroda.

Posjeta: Budva – drevni grad sagradjen od stijena i mora uz zvuke Orfejeve lire

Budva je najpopularniej ljetovalište u zemlji i ože se pohvaliti prelijepim plažama kao i  čarobnim utvrdjenim starim gradom. Živopisni stari centar grada više je blago isturen na malom poluostrvu, a njegove uske, krividave uličice kriju mnoštvo istorijskih gradjevina, crkava i malih trgova. Madju najintersantnijim znamenitostima izdvajaju se crkva Sv.Ivana  iz VII vijeka, crkva Sv.Marija in Punta iz VIII vijeka kao i crkva Sv. Save iz XII vjeka. Najutvrdjeniji dio gradskih zidina nosi naziv Citadela u čijoj neposrednoj blizini se nalazi raskošna crkva Sv. Trojice sagradjena 1804. godine. Budvanska rivijera je duga oko 30km i poznata je kao “rivijera pješčanih plaža” a krasi je mnoštvo malih očaravajućih naselja i bogatstvo istorijskog nasledja. Uzani pojas hotela i rstorana odvaja obalu od impresivnih planinskih vijenaca Lovćena. Od Budve se laganom vožnjom lokalnim autobusom stiže do jedinstvenog turističkog naselja Sveti Stefan.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Hrana
  • Piće
  • Zakuska

Prevoz
  • Autobus

Ulaznice
  • Muzej
  • Stari grad

Vodič
  • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca