Rezervišite ekskurziju / Izlet Srce Crne Gore

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Srce Crne Gore:
Početni dani Čet
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
75€ /Osoba
Otkrijte skrivenu ljepotu na izletu Srce Crne Gore, koji smo kao Vaša turistička agencija u Crnoj Gori pažljivo pripremili.

Upoznajte cijelu Crnu Goru za samo jedan dan! Ovaj izlet vam pruža mogućnost da upoznate cijelu Crnu Goru sa svoje četiri različite geografske regije, od plavog Jadranskog mora do visokih crnih gora. Put nas vodi duž obale ka jugoistoku, do centralnog dijela Crne Gore, iznad Skadarskog jezera, kroz dolinu Zete do glavnog  grada, Podgorice.  Nekoliko kilometara nakon izlaza iz Podgorice pravimo prvu kafe pauzu.
Krivudavi put nas vodi dalje ka očaravajućem kanjonu rijeke Morače. Sledeću pauzu pravimo duboko u kanjonu, gdje posjećujemo manastir Morača (13.vijek) u kojem se nalaze izuzetno vrijedne i čuvene freske.
Pored Kolašina i Mojkovca, uz rijeku Taru, nastavljamo prema Durmitorskim planinama. Na Splavištu, polaznoj tački višednevnih rafting tura, eko piknik u šumi, sa crnogorskim nacionalnim specijalitetima (pršut, koziji sir, kobasica i vino).
Vrhunac izleta je pogled sa mosta na Djurdjevića Tari, jednog od najljepših mostova u Evropi.

Maršruta

Sa crnogorske obale...

Polazak iz vašeg hotela u ranim jutarnjim časovima, vožnja duž Budvanske rivijera i njenih plaža. Napravićemo kratku foto pauzu iznad Svetog Stefana, jedinstvenog ostrva i hotelskog kompleksa, nekadašnjeg ribarskog naselja. Hotelski kompleks Sveti Stefan su opisali kao „pozornicu za bogate i slavne 70ih“, jedno od najluksuznijih ljetovališta na Jadranu.

...kroz centralnu oblast...

Put se nastavlja ka centralnoj oblasti Crne Gore, dolini Zeta sa Skadarskim jezerom – najveće jezero na Balkanu. Prelazimo most preko Skadarskog jezera, okruženi  bujnom vegetacijom, trskom i cvjetovima lotosa, kao i malim ribarskim naseljima.  Prolazimo kroz Zetu, plodnu dolinu, koja se prostire od Skadarskog jezera na jugu do Podgorice na sjeveru. Ona je idealno tlo za uzgajanje mediteranskog voća i povrća.  Poljoprivreda je glavna privredna grana u ovoj regiji.

Podgorica – glavni grad Crne Gore

Podgorica leži u širkoj ravnici na ušću dvije rijeke, Morače i Ribnice.  Ovaj grad se od davnina mijenjao i  širio. Grci, Iliri, Rimljani, Goti, Huni, Sloveni, Vizantinci i Osmani, svi ovi narodi su se borili za blagodat ove regije. U Drugom svjetskom ratu Podgorica je bombardovana više od 70 puta i potpuno uništena. U znak zahvalnosti bivšem predjedniku Josipu Brozu Titu, koji je iznova izgradio grad, Podgorica je dobila novo ime – Titograd. Danas je Podgorica moderan grad, grad koji predstavlja administrativni, politički, privredni i prosvjetno - kulturni centar Crne Gore.
Samo ćemo baciti pogled na glavni grad i nastaviti dalje ka kanjonu Morače. Nakon kafe pauze nekoliko kilometara posle izlaza iz Podgorice, rijeka Morača će nam pokazati put kroz zadivljujući kanjon ka manstiru Morača.

Manastir Morača

Manastir Morača izgrađen je u 13.vijeku na desnoj obali rijeke Morače. On je izvanredan primjer graditeljstva Srpske pravoslavne crkve, zadužbina dinastije Nemanjić. Manastir se sastoji iz dvije crkve – saborna crkva posvećena Uspenju Bogorodice i manja crkva Cvetog Nikole, kao i konaka. Manastirski kompleks ograđen je zidinama, unutar kojih možete osjetiti  mir i skroman život monarha.

...ka visokim crnim planinama...

Crna Gora sa svojom netaknutom prirodom zaista zavrijeđuje epitet „divlja ljepota“. Najduža rijeka Tara i njen očaravajući kanjon čine srce Crne Gore, prašume i rezervati crnog bora su njena pluća, brojna lednička  jezera u visokim planinama su njene oči.

Posjeta: Nacionalni park Durmitor

Pored Kolašina i Mojkovca, vozimo se kroz kanjon Tare ka Durmitorskim palninama. Pratimo rijeku Taru kroz najdublji  kanjon u Evropi, drugi po dubini u svijetu.
Zahvlajujući svojoj raznovrsnoj flori i fauni, endemskim vrstama, visokim planinskim vrhovima, jezerima i izvorima,  Durmitor je, zajedno sa kanjonom Tare, proglašen Nacionalnim parkom. Od 1980.godine nalazi se na listi Svjetke prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Rucak

Oko 13 časova stižemo u restoran, u blizini rijeke Tare, gdje cete imate priliku da probate nacionalne specijalitete, karakteristicne za ovaj dio Crne Gore.

Most na Djurdjevića Tari

Vrhunac izleta je pogled sa mosta na Djurdjevića Tari. Prošetajte mostom ili se osvježite u lokalu u njegovoj neposrednoj blizini, odakle se pruža veličanstven pogled na jedan od najljepših mostova u Evropi.

...povratak na Jadransku obalu u zalazak sunca!

Kako bismo vam pokazali što više prirodnih ljepota Crne Gore, u povratku ćemo se voziti drugim  putem kroz Durmitorski masiv, preko grada Nikšića i Podgorice  ka Jadranskom moru .

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Hrana
  • Ručak

Prevoz
  • Autobus

Ulaznice
  • Nacionalni park Durmitor

Vodič
  • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca