Rezervišite ekskurziju / Izlet Vozom

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Vozom:
Početni dani Sri
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
Dostupno na zahtjev
Globtour Montenegro, vodeći tour operator u Crnoj Gori, vam predstavlja uzbudljivu vožnju vozom kroz prirodne ljepote Crne Gore.

U istom danu možete doživiti ljepotu kanjona Morača iz različitih perspektiva- u polasku uživajte u pogledu iz ptičije perspektive, a u povratku autobusom prolazimo kroz najuži i najdublji dio kanjona (foto pauza).

Željeznička pruga od Beograda do Bara na Jadranskom moru, duga 476 km, ubraja se u najatraktivnije pruge u Evropi. Bivši predsjednik Jugoslavije, Josip Broz Tito, često je putovao svojim Plavim vozom, u kome je ugostio mnoge političke prijatelje:  Arafat, Breschnew, Nehru, Nasser, Mitterand i Brandt. 175 km pruge pripada Crnoj Gori.

Maršruta

Autobusom od Budve do Bara

Autobusom putujemo od Budve do Bara, duž najljepšeg dijela crnogorske obale. Prolazimo pored Bečića, Miločera, Svetog Stefana, Petrovca i Sutomora. Pješčane i šljunkovite plaže ređaju se kao perle na ogrlici.

Vozom od Bara do Kolašina

U Baru presjedamo u kompletno renoviran i klimatizovan voz i vozimo se prema najvećem jezeru na Balkanu: Nacionalni park Skadarsko jezero. Već na samom početku našeg putovanja očekuje nas 6,2 km dug tunel Sozina, najduži među više od 100 tunela, koji se probijaju kroz crnogorske planine. Prolazimo pored ribarskog naselja Virpazar na Skadarskom jezeru. 1952. godine sagrađen je most na jezeru, koji je kasnije poslužio i za izgradnju pruge. U blizini mosta vidljivi su ostaci crnogorske burne istorije – crkve, manastiri, tvrđave, sela, kao i bujna vegetacija, prije svega trska i šaš. Put se nastavlja preko ravnice Zete prema glavnom gradu, Podgorici. Uskoro voz vijuga duž desne obale rijeke Morače, pored vinogrda i voćnjaka. Lagano se vozimo dalje i više kroz kanjon Morače ( od 12 m u Baru do 1.032 m u Kolašinu). Na ovom dijelu pruge prelazimo preko mosta na Maloj rijeci, najvišeg mosta u Evrpi (201 m). Iz sigurnosnih razloga voz smanjuje brzinu, tako da imamo dovoljno vremena da uživamo u predivnom pogledu na netanutu prirodu.

Ručak u Kolašinu

U Kolašinu napuštamo voz. Kolašin je veoma poznato mjesto kako za ljetni tako i za zimski odmor, centar zimskog sporta u kontinentalnom dijelu Crne Gore. Grad je smješten ispod planine Bjelasica. U centru grada pravimo pauzu za ručak.

Povratak od Kolašina do Budve autobusom

Nakon ručka, u povratku ka obali zaustavljamo se u manastiru Morača, koji je sagrađen 1252. godine. Nakon posjete manastira put nas vodi nazad ka Podgorici i Skadarskom jezeru, preko Paštrovačke gore, odakle možete uživati u panorami na jezero sa jedne strane i obalu Jadrana sa druge, ka Budvi.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Hrana
 • Ručak

Prevoz
 • Autobus
 • Voz

Vodič
 • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

 • Datum
 • Preuzeti
 • Odrasle osobe
 • Djeca
 • Izlet Vozom

  Izlet Vozom

  Vodič: Engleski, Njemački Trajanje: 1 Dan Putnici: 1 Odrasle osobe, 0 Djeca
  Dostupno na zahtjev