Rezervišite ekskurziju / Izlet Kayaking u Bokokotorskom zalivu

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Kayaking u Bokokotorskom zalivu:
Početni dani Ned
Vodič Engleski
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
Dostupno na zahtjev
Kao jedan od najpouzdanijih turoperatora, Globtour Montenegro Vam nudi nezaboravnu vožnju kajakom kroz jedinstveni Bokokotorski zaliv.

Tirkizno-plava boja mora i strme litice planinskih masiva Lovćena i Orjena će Vas zasigurno ostaviti bez daha. Neka Vas očara ljepota Starog grada Kotora, koji već vjekovima pruža nezaboravne uspomene i doživljaje, koje čuvaju jake zidine samoga grada.

Vožnja kajakom počinje upravo u Kotoru, iz naselja Muo, odakle nam se pruža veličanstveni pogled na stari Kotor, ali i na obližnja naselja sa bogatom istorijom. Kotor će nas, sam po sebi, vratiti nekoliko vjekova unazad a lokalni vodič približiti istoriju ovog drevnog grada. Tokom daljeg putovanja dolazimo do naselja Dobrota, poznatom po najljepsim palatama na našem primorju. Između ostalih, ističu se prelijepe barokne građevine, palata Dabinović, palata Ivanović, palata Tripković i mnoge druge. Privatne kuće i palate, crkve i katedrale, ljude i običaje upoznajemo iz neposredne blizine, ali i od profesionalnog vođe putovanja.

Na povratku i nakon osvježenja u Jadranskom moru naša vožnja kajakom se nastavlja u pravcu starog naselja Prčanj. Blagi talasi u zalivu nam šapuću istoriju i život velikih vladara, imućnih porodica, slavnih kapetana i moreplovaca, a najpoznitiji među kapetanima je bio Ivan (Ivo) Vizin iz Prčnja, koji je kao prvi sa ovih prostora a kao šesti profesionalni morepolovac nakon Magelana oplovio svijet. Zastava pod kojom se desio ovaj veliki podvig našeg moreplovca se čuva u  Bogorodičnom hramu u Prčnju. Iz Prčnja ćemo laganim veslanjem stići do Kotora, gde se i zavrsava naš izlet.

Na ovom, oko 6km dugom Kayaking-u, u trajanju od 3h doživjećemo Boku i njene ljepote na jedan, kako suptilni i fini, tako i avanturistički način.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
  • Autobus
  • Kajak

Vodič
  • Pratilac

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca