Rezervišite ekskurziju / Izlet Trebinje

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Trebinje:
Početni dani Ned
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
Dostupno na zahtjev
Turistička agencija Globtour Montenegro nudi vam još jedan izlet izvan granica Crne Gore - Trebinje u Hercegovini.

Trebinje, grad sunca i platana, nalazi se na jugoistoku Hercegovine, oko 10 km od obale Jadrana. Grad leži u dolini rijeke Trebišnjice. Trebinje je ekonomski i kulturni centar Istočne Hercegovine.

Bogato kulturno-istorijsko nasleđe, klima i povoljan geograski položaj značajno su uticali na razvoj turizma u Trebinju. Pored istorijskog centra grada, sagrađenog u mediteranskom stilu, ovaj  grad je poznat po jedinstvenoj bašti  platana, kao i brojnim srednjovjekovnim crkvama i manastirima.

Maršruta

Polazak za Hercegovinu

Izlet kreće u 08:00 časova iz Budve. Vozimo se kroz ravnicu Grbalj prema Tivtu. Ovdje treajektom prelazimo preko zaliva, tako skraćujući put od Tivta ka Herceg Novom. Zatim se vozimo duž hercegnovske rivijere i njenih malih naseobina do Trebinja.

Manastir Crkvina

Dolaskom u Trebinje posjetu započinjemo obilaskom manastira Crkvina na istoimenom brdu, mjestu koje je Jovan Dučić, čuveni pjesnik i diplomata, odabrao za svoju vječnu kuću, odakle se vidi cjeli grad. Manastir se sastoji iz Bogorodičinog hrama, vjerne replike Gračanice, galerije pozlaćenih ikona, parohije, amfiteatra, crkvene kjižare, muzeja, fontane i ljetnje bašte. Bogorodičin hram je izgrađen 2000. godine po želji Jovana Dučića, iskazanoj u njegovom testamentu. U kripti hrama nalazi se njegova grobnica.

Grad Trebinje – centar grada i Stari grad

Nakon posjete manastira Crkvina vraćamo se u grad. Lokalni vodič će vam pokazati najinteresantnije djelove grada, kao što su stare tvrđave i stari kameni most Arslanagića iz 16. vijeka. Imaćete priliku da čujete legendu o njegovom postanku, kao i razlog zašto se nalazi baš na tom mjestu. Slijedi obilazak Starog grada, gdje možete vidjeti staru Sat-kulu, Kastel- izgrađen u 18. vijeku, Osman pašinu džamiju iz 18. vijeka, zidine sa topovima...   Kada izađete iz Starog grada kroz gradsku kapiju-tunel dočekaće vas Trg pjesnika sa preko 115 godina starim platanima, gadska pijaca, katolička katedrala i fontane sa spomenicima.

Manastir Tvrdoš

Izlet se nastavlja posjetom manastira Tvrdoš, koji je udaljen 4,5 km od Trebinja, a izgrađen na temeljima crkve iz 4. vijeka. Ovo je sveto mjesto na kome se zamonaršio Sveti Vasilije, osnivač i graditelj manastira Ostrog. Manastir Tvrdoš okružen je vinogradima, koje su kultivisali sami monarsi. Iskoristite priliku da probate njihovo domaće vino.

Ručak u nacionalnom restoranu

Nakon posjete manastira Tvrdoš odlazimo na ručak u nacionalni restoran. U prelijepoj bašti restorana za ručak nas očekuju domaći hercegovački specijaliteti.
Posle ručka i odmora polazak za Crnu Goru. Dolazak u Budvu u poslepodnevnim časovima.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena:
Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Hrana
 • Ručak

Prevoz
 • Autobus

Ulaznice
 • Manastir Crkvina
 • Manastir Tvrdoš

Vodič
 • Lokalni vodič

Rezervišite ekskurziju

 • Datum
 • Preuzeti
 • Odrasle osobe
 • Djeca
 • Izlet Trebinje

  Izlet Trebinje

  Vodič: Engleski, Njemački Trajanje: 1 Dan Putnici: 1 Odrasle osobe, 0 Djeca
  Dostupno na zahtjev