Rezervišite ekskurziju / Izlet Mostar

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Mostar:
Početni dani Uto
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
Dostupno na zahtjev
Globtour Montenegro turistička agencija Vam predstavlja izlet u Mostar, dio UNESCO kulturne baštine, grad poznat po svom starom mostu, koji je preživio turbulentnu istoriju.

Nekada malo naselje sa dva tornja i pogledom na drveni most, sada dio UNESCO Kulturne baštine I najbolji primjer povezanosti između zapadne i istočne kulture.
Grad je dobio ime po čuvenom mostu, tačnije po njegovim čuvarima - takozvani mostari. Arhitekta sa dvora sultana Sulejmana nije ni slutio da će njegovo djelo biti tako čuveno, kada ga je gradio davne 1566. godine. Most svjedoči o turbulentnim dešavanjima ovog predjela kroz vjekove.
 

Maršruta

Vozimo se duž crnogorske obale preko granice do Trebinja, gdje ćemo napraviti kratku pauzu. Nakon pauze nastavljamo preko Stolca i Ljubinja prema Mostaru. Po dolasku u Mostar posjećujemo Stari grad u pratnji lokalnog vodiča.
Sve građevine u Satrom gradu zadržale su svoj autentični izgled. Osjetićete duh Orijenta na svakom koraku.
Mehmed Koski pašina džamija, sagrađena 1617. godine, je jedina džamija u kojoj je očuvana originalna boja zidova, kao I ornamenti.  Posjetićemo i tipičnu tursku kuću u kojoj ćemo se upoznati sa običajima I načinom života Muslimana u Mostaru. Građevine iz austro-ugarske epohe upotpunjuju bogatu arhitekturu grada. Ova kulturna raznolikost je ono što Starom gradu Mostaru daje posebnu  čar. Uprkos mnogim izazovima tokom svoje burne istorije, grad teži da održi sklad zajedničkog života onih koji u njemu žive. Sа svojim muslimаnskim, kаtoličkim, prаvoslаvnim i jevrejskim hramovima, Mostаr je dаnаs jedini istinski multietnički grаd u ovoj oblаsti.
Nakon obilaska Starog grada, predviđen je ručak u jednom od nacionalnih restorana, a nakon toga slobodno vrijeme za individualno razgledanje grada.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Hrana
 • Ručak

Prevoz
 • Autobus

Ulaznice
 • Stari grad Mostar

Vodič
 • Lokalni vodič

Rezervišite ekskurziju

 • Datum
 • Preuzeti
 • Odrasle osobe
 • Djeca
 • Izlet Mostar

  Izlet Mostar

  Vodič: Engleski, Njemački Trajanje: 1 Dan Putnici: 1 Odrasle osobe, 0 Djeca
  Dostupno na zahtjev