Rezervišite ekskurziju / Izlet Boka Kotorska

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Boka Kotorska:
Početni dani Pet
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
60€ /Osoba
Kao specijalizovani incoming turoperator u Crnoj Gori, garantujemo Vam nezaboravno iskustvo na izletu Boka Kotorska.

Boko-kotorski zaliv, jedan od 25 najljepših zaliva na svijetu, dio UNESCO kulturne baštine, bez sumnje je najimpresivniji kada se doživi sa mora. Zahvaljujući njegovom neobičnom izgledu, često ga nazivaju najjužniji fjord u Evropi, ali ustvari Boko-kotorski zaliv je potopljeni kanjon. Zaliv se sastoji od 4 manja- Tivatski, Hercegnovski, Risanski i Kotorski zaliv. Najuži dio zaliva, moreuz Verige, dijeli ga na unutrašnji i spoljašnji dio. Boko-kotorski zaliv odiše neobičnim mirom i tišinom. Vožnja brodom će vas provesti kroz neponovljivo slikovitu prirodu, burnu istoriju i očaravajuću arhitekturu.

Strme litice planisnkih masiva Lovćen i Orijen izdižu se iznad uske obale stražareći nad ljepotom zaliva, štiteći ga od hladnih vjetrova iz unutrašnjosti.  Zimi kada su planine prekrivene snijegom, zuti cvijet mimoze cvjeta u zalivu i svojim mirisom poziva posjetioce na tradicinalni Festival mimoze u Hercegnovskom zalivu. Cijeli zaliv je jedna velika botanička bašta, stanište brojnih biljaka i cvijeća: mediteransko voće, masline, kestenje, agave, palme, oleandar, pa čak i banane.

Talasi mora šapuću priče o velikim vladarima, plemićkim porodicama, slavnim kapetanima i mornarima Boko-kotorskog zaliva. Ovaj zaliv bio je odlično sklonište mnogih naroda još od antičkog perioda, koji su doprinijeli osnivanju gradova, gradili svoje palate, ljetnjikovce, crkve, luke i brodogradilišta.
Ilirsko i Rismko carstvo osnovali su prvi mali grad Rhizon (Risan) i dekorisali svoje palate raznovrsnim mozaicima. Mletačka republika je četiri vijeka vladala unutrašmjim dijelom zaliva i branila ga od napada Otomanskog carstva. U 19. vijeku Austro-ugarska monarhija je uplovila svojim velikim vojnim brodovima, pretvorila zaliv u vojnu luku i sagradila vojno brodogradilište. Čak i u vrijeme bivše  Jugoslavije Boko-kotorski zaliv je bio važna vojna baza. Ako zaplovite najljepšim zalivom na Mediteranu, naš vodič će vam pokazati ostatke njegove burne istorije.

Maršruta

Dolazak u Tivat

Vožnja autobusom do Tivta u jutarnjim časovima. Nakon što se ukrcamo na brod, počinje ekskurzija kroz Boko-kotorski zaliv, biser Mediterana.

Vožnja brodom kroz Boko-kotorski zaliv

Isplovljavamo iz Tivatskog zaliva, plovimo duž poluostrva Luštice do ulaza u zaliv, prolazeći pored srednjovjekovnih i modernih naselja, gdje ćemo napraviti prvu pauzu za plivanje. Nakon jednočasovne pauze, nastavljamo putovanje duž Rivijere Herceg Novog, najmlađeg grada u Boko-kotorskom zalivu, grada tvrđava, skalina i cvijeća.

Posjeta: Gospa od Škrpjela

Kada prođemo kroz najuži dio Boko-kotorskog zaliva, moreuz Verige, dočekaće nas barokni grad Perast i njegova dva ostrva. Posjetićemo vještačko ostrvo Gospa od Škrpjela. Ostrvo i istoimena crkva su  veliko djelo Peraštana. Crkva i njena riznica će vas očarati nevjerovatnom pričom o nastanku kao i dragocjenim predmetima, prilog bogatih mornara i plemićkih porodica.

Posjeta: Perast ili Prčanj

Ploveći dalje duboko u Kotorski zaliv, napravićemo još jednu pauzu. Nakon što pristanemo ispred baroknog grada Perasta ili srednjovjekovnog grada Prčnja, možete prošetati  među plemićke palate i crkve ili jednostavno uživati u kafi na obali Kotorskog zaliva.

Posjeta: Kotorski zaliv

Poslednji ali i najatraktivniji dio Boko-kotorskog zaliva je Kotorski zaliv i Stari grad Kotor, srednjovjekovni grad opasan impozantnim zidinama, koji je zbog brojnih kulturno-istorijskih spomenika stavljen pod zaštitu UNESCO-a.

Odlazak:

Iskrcavamo se u luci Kotor, gdje nas ceka autobus i vozi do vašeg hotela.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene važe za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
  • Autobus
  • Brod

Ulaznice
  • Gospa od Škrpjela

Vodič
  • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca