Rezervišite ekskurziju / Izlet Skadarsko Jezero

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Skadarsko Jezero:
Početni dani Sub
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
60€ /Osoba
Otkrijte magiju Skadarskog jezera, nacionalnog parka u Crnoj Gori, uživajući na izletu uz krstarenje brodom sa iskusnim vodičima naše turističke agencije.

Na ovom izletu,  najveći rezervoar slatke vode na Balkanu,  Skadarsko jezero,  poželjet ce Vam dobrodošlicu u Crnoj Gori. Ukoliko boravite u Ulcinju, Baru, Petrovcu, Tivtu, Budvi ili Kotoru skoro svakog dana u sedmici možete ići na ovaj izlet.

Skadarsko jezero se nalazi na teritoriji dvije države, Crne Gore i Albanije, i čini veoma važan istorijski i prirodni centar za Crnu Goru.  Od 1983. godine jezero je Nacionalni park, a 1995. godine je upisano  na Svjetsku listu močvara od međunarodnog značaja (RAMSAR).  Skadarsko jezero se prostire na površini od 400 km²  i nudi mongobrojne aktivnosti ljubiteljima prirode:  posmatranje ptica (utvrđeno je da je Skadarsko jezero stanište 270 vrsta ptica), vinogradi, vožnja brodom, gastronomija, i još mnogo toga.

Jezero je veoma poznato po raznovrsnoj flori i fauni, karakteristicno po raznovrsnosti prirodnih habitata i lanaca ishrane na jednom mjestu. U neposrednoj blizini jezera nalazi se plantaža vinove loze od koje se proizvodi čuveno crno vino Vranac, proizvod na koji su Crnogorci veoma ponosni!
Ukoliko volite prirodu I predivne pejzaže, izlet Skadarsko jezero je odličan način  da upoznate divlju stranu Crne Gore, tokom boravka u očaravajućoj zemlji.

Istorija Skadarskog jezera će vas takođe očarati. Turci su ga osvojili u 13. vijeku i vladali njime narednih 5 vjekova.  Krajem 19. vijeka grad Zeta na Skadarsko jezeru  je bio pripojen Albaniji.  U 20.vijeku jezero je vraćeno srnogorskom vladaru . Više o istorijskim događajima  ćete čuti na samom izletu, uživajući u miru jezera i njegovih brojnih ostrva, koja su  navela  Srednjovjekovne feudalce da na njima podignu utvrđenja i manastire, čija arhitektura i danas predstavlja pravu rijetkost.

Maršruta

10:00h Dolazak u Nacionalni park Skadarsko jezero

Kratka pauza za kafu u malom ribarskom selu Virpazar sa šarmantnim  kamenim kućicama.

10:30h Vožnja brodom na Skadarskom jezeru

U malom ribarskom naselju Virpazar započinjemo panoramsku vožnju brodom koja nam otkriva mnogobrojne atrakcije jezera,  prelijepe ptice, procvjtale cvjetove  lotosa, skrivene  plaže...

12:30h Pauza za kupanje u Skadarskom jezeru

Ili neke druge aktivnosti

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Hrana
  • Pice dobrodoslice

Prevoz
  • Autobus
  • Brod

Ulaznice
  • Nacionalni park Skadarsko jezero

Vodič
  • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca

Nema dostupnih usluga koje odgovaraju vašim kriterijumima. Molimo da promijenite parametre pretraživanja