Rezervišite ekskurziju / Izet Lipska pecina

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izet Lipska pecina:
Početni dani Čet
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
45€ /Osoba
Sa Globtour Montenegro-om zadjite u jednu od najinteresantnijih pećina u regionu i budite svjedoci djela naše prirode i njenog dugogodišnjeg trajanja, koja će Vas ostaviti bez daha.

Lipska pećina je jedna od najstarijih istraživanih pećina u Crnoj Gori, koja nudi šarmantnu raznolikost kraških obilježja i pruža jedinstven doživljaj podzemnog svijeta. U prilog njenoj autentičnosti govori ne samo njena divlja ljepota, koja je čini nezaboravnom, već i njen istorijski značaj. Istrazivanja same pećine i zapisi o njoj datiraju iz 19. vijeka, koje je naručio vladika Petar II Petrović Njegoš. Kasnije je kralj Nikola u njoj primao zvaničnike iz inostranstva.

Putovanje počinje u Budvi i vozimo se u pravcu Cetinja, koji je prijestonica naše države. Na putu ćemo imati prelijep pogled na Budvu i ostrvo Sv. Nikola, gdje ćemo napraviti prvu foto-pauzu. Po dolasku u Dobrsko selo, gdje se i nalazi pećina, ćemo napraviti kratku pauzu i  u nastavku nas očekuje kratka vožnja atraktivnim turističkim vozićem do pećine. Neposredno prije ulaska ćemo moći da uživamo u predivnom pogledu na Nacionalni park Skadarsko jezero i na impozntni planinski vijenac Kučkih planina.

Ispred ulaza nas čekaju ljubazni i obučeni vodiči koji će nas pratiti kroz pećinu. Avantura počinje u dugom tunelu koji vodi u podzemni svijet. Osjetit ćemo jak vjetar koji dolazi iz pećine i veliku razliku u temperaturi. Temperatura u pećini je ista tokom cijele godine, i to između 10 i 12 ° C.

Prva stanica je u pećinskom baru, gdje možete iznajmiti kaput ako vam bude hladno. Obilazak se nastavlja šetnjom od divnih 400m, kroz glavni tunel Lipske pećine, gdje zaista možete uživati u samoj divljini pećine. Imaćemo priliku da doživimo stvaralačku moć prirode, dok posmatramo razigrane forme pećinskog nakita.Na daljem putu dolazimo do  Sljedeća stanica je Njegoševa dvorana, gdje možete osjetiti potpunu tamu pećine I svjedočiti o najljepšim stalaktitima u pećini. Ukoliko bude kišno vrijeme imaćemo priliku da vidimo jako naviranje vode u obliku vodopada, koji puni bunar ispod njega. Imaćemo priliku da vidimo I doživimo ,,ljubavnu priču”  stalaktita I stalagmita, koji hiljadama godina teže jedan drugome, a kada se napokon spoje čine neraskidivu cjelinu koju speleolozi nazivaju stalagnat.

Po povratku možemo zastati i probati crnogorsku tradicionalnu rakiju Lozu ili domaće vino Vranac, kako bi se zagrijali u svježoj pećini. Nakon posjete Lipskoj pećini, turistički vozić nas vraća do parkinga i restorana, gdje ćemo napraviti pauzu za kafu i  uživati u nepreglednim prostranstvima koja se pužaju pred nama.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
 • Autobus

Ulaznice
 • Lipska pecina

Vodič
 • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

 • Datum
 • Preuzeti
 • Odrasle osobe
 • Djeca
 • Izet Lipska pecina

  Izet Lipska pecina

  Vodič: Engleski, Njemački Trajanje: 1 Dan Putnici: 1 Odrasle osobe, 0 Djeca
  45 € Za Odrasla osoba, 40 € Za Dijete
  Cijena za 1 Osobe 45 € Dodati u korpu