Rezervišite ekskurziju / Izlet Skadar

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Skadar:
Početni dani Sub
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
60€ /Osoba
Globtour Montenegro, jedan od najstarijih turoperatora u Crnoj Gori, predstaviće Vam tokom ovog izleta neotkrivene i najatraktivnije djelove susjedne Albanije.

Albanija je jedna od posljednjih, neotkrivenih tajni, zemlja sa velikim prirodnim i duhovnim bogastvom, koja je preko 50 godina 20. vijeka bila u potpunosti izolovana od ostatka svijeta.
Udaljena oko sat i po vremena vožnje od Budve, Albanija vam nudi nezaboravan doživljaj, nesvakidašnje prirodne ljepote ujedinjene sa bogatom istorijom i kulturom. Izlet obuhvata razgledanje albanskih sela duž tri rijeke – Buna, Drini i Kiri koje okružuju tvrđavu Rozafu. Posjeta drugom po veličini gradu Skadru, starom trgovačkom centru sa srednjevjekovnim tvrđavama, jednom od najznačajnijih gradova Albanije. Obilazak Arheološkog muzeja sa predmetima iz bronzanog perioda, helenskog i rimskog doba.

Polazak za Albaniju

Nakon vožnje duž najjužnijeg dijela crnogorske obale preko Petrovca i Bara, do Ulcinja, najjužnijeg grada na crnogorskoj obali I prelaska granice Sukobin, sastaćemo se sa albanskim vodičem, koji će nam otkriti tajnu Albanije.  Duž uske, krivudave ulice kroz albanska sela, koja je izgradjena za vrijeme Envera Hoxhe, komunistickog  lidera Albanije, imaćete priliku da vidite bunkere, koji kao pečurke štrče iz zemlje. To su najbolji dokazi diktatorskog režima Envera Hoxdze.

Posjeta: Tvrđava Rozafa

Vozimo se kroz živopisni pejzaž, kroz dolinu 3 rijeke- Buna, Drini I Kiri, do tvrđave Rozafa. Tvrđava se impresivno uzdiže na stjenovitom uzvišenju, na visini od 130 m iznade nivoa mora, okružena rijekama Buna I Drini. Legenda o mladoj ženi Rozafi, po kojoj je tvrđava dobila ime, neće vas ostaviti ravnodušnim. Sa zidina Rozafe pruža se očaravjaući pogled na Skadarsko jezero I grad Skadar, našu sledeću destinaciju.

Posjeta: Skadar - drugi po veličini grad u Albaniji

Grad Skadar, koji su osnovali Iliri, je jedan od najvažnijih gradova Albanije. Zahvaljujući dobrom geografskom položaju grad se razvio pod uticajem različitih kultura, religija i civilizacija, koje su se ovdje susretale, borile jedne protiv drugih, da bi se na kraju izmiješale i stvorile jedno multikulturno društvo. Na putu do centra grada autobusom, raznovrsne gradjevine će vam pokazati 2 lica grada Skadra- komunističko i moderno.
U centru grada ćete imati dovoljno slobodnog vremena na raspolaganju, da prošetate jednom od majstarijih ulica, posjetite Al-Zamil dzamiju, kupite par suvenira...

Povratak za Crnu Goru

Istim putem nazad za Crnu Goru i još jednom sabiramo utiske našeg izleta kroz Albaniju.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
 • Autobus

Ulaznice
 • Tvrđava Rozafa

Vodič
 • Licencirani vodič
 • Lokalni vodič

Rezervišite ekskurziju

 • Datum
 • Preuzeti
 • Odrasle osobe
 • Djeca
 • Izlet Skadar

  Izlet Skadar

  Vodič: Engleski, Njemački Trajanje: 1 Dan Putnici: 1 Odrasle osobe, 0 Djeca
  60 € Za Odrasla osoba, 50 € Za Dijete
  Cijena za 1 Osobe 60 € Dodati u korpu