Rezervišite ekskurziju / Izlet u Dubrovnik

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet u Dubrovnik:
Početni dani Sub
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
65€ /Osoba
Kao Vaš turoperator u Crnoj Gori organizujemo izlet u Dubrovnik - Hrvatska.

Tokom ovog izleta upoznaćete Dubrovnik, dio Svjestske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, koji je TIME Magazin proglasio za „jednu od najljepših svjetskih destinacija“.

Dubrovnik je kulturni i ekonomski centar, grad u kome se susreću moderno i antičko, grаd koji će vas zasjeniti, zаintrigirаti i probuditi u vama mnogobrojna pitanja i  želju dа ostаnete duže.

Ukoliko boravite u Ulcinju, Petrovcu, Tivtu, Budvi ili Herceg Novom, mi Vam organizujemo izlet iz Crne Gore u Dubrovnik.

Maršruta

11:00 Dolazak u Dubrovnik

Ispred glavnog ulaza u Stari grad Dubrovnik dočekat će nas lokalni vodič, koji poznaje svaki  kutak ovog očaravajuceg mediteranskog grada. Nastavićemo sa šetnjom duž poznate ulice Stradun, prolazeći pored Onofrio fontane i Orlandovog stuba.

Posjeta: Kapija Pile

Na zapadnoj strani nalazi se glavni ulaz u zidinama opasan i zaštićen Stari grad Dubrovnik- kapija Pile. Kapija koja je I danas jako dobro očuvana  sagrađena je davne 1537 godine kako bi zaštitila  grad od neprijatelja, koji su željeli da otmu blago grada. U tom periodu kapija se zaključavala svake noći. Pored istorije, očaraće Vas i predivani pogledi  na Stari grad.

Posjeta: Stradun - most između rimskog i grčkog naselja

Prošetacemo Stradunom, glavnom ulicom grada, koja je nekada bila mjesto okupljanja ,  a danas je važno poslovno jezgro, koje Dubrovnik dijeli na sjeverni I južni dio. Do 12.vijeka Stradun je bio kanal između rimsko-grčkog naselja na ostrvu Raguza i slovenskog naselja Dubrava na kopnu. Kada su Hrvati naselili grad, napunili su kanal zemljom kako bi spojili ova dva naselja. Stradun je sada popločan kamenim blokovima, glačanim do sjaja drvenog parketa, pa ga nazivaju i ulica – salon.

Posjeta: Stari grad

Od trga Pile naš ljubazni lokalni vodič provešće nas kroz ulice ovog drevnog grada otkrivajuci vam legende i priče o najzanimljivijim i najatraktivnijim znamenitostima – fascinantnoj tvrđavi Minčeta, tvrđavi Sv. Ivana, pomorkom muzeju, Franjevačkom samostanu, apoteci iz 14. vijeka, riznici dubrovačke katedrale. U toku ovih 90 minuta naš vodic će vam pored istorije predstaviti i savremeni život ovog perspektivnog grada. Tokom ovog izleta “velika slika” toga kako se istorija prepliće sa sadašnjošću u kulturnom, ekonomskom i vjerskom aspektu postaće vam bliskija, ali prije svega, na ovom izletu ćete doživjeti nezaboravno iskustvo.

Odlazak

Nakon obilaska znamenitosti, na raspolaganju je dovoljno slobodnog vremena za šetnju brojnim ulicama i trgovima Starog grada, a poseban doživljaj je ispijanje kafe na glavnom trgu ispred crkve Sv. Blaziusa. Oko 15 časova opet ćemo se sastati na istom mjestu gdje smo započeli zajedničko istraživanje Dubrovnika i vratititi se u Vaš hotel do vremena predviđenog za večeru.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
 • Autobus

Ulaznice
 • Stari grad Dubrovnik

Vodič
 • Licencirani vodič
 • Lokalni vodič

Rezervišite ekskurziju

 • Datum
 • Preuzeti
 • Odrasle osobe
 • Djeca
 • Izlet u Dubrovnik

  Izlet u Dubrovnik

  Vodič: Engleski, Njemački Trajanje: 1 Dan Putnici: 1 Odrasle osobe, 0 Djeca
  65 € Za Odrasla osoba, 55 € Za Dijete
  Cijena za 1 Osobe 65 € Dodati u korpu