Rezervišite ekskurziju / Izlet Jug Crne Gore

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Jug Crne Gore:
Početni dani Pon
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
45€ /Osoba
Ukoliko želite da upoznate najjužniji dio obale Crne Gore, Globtour Montenegro predlaze da nam se pridružite u posjeti Bara.

Ukoliko želite da upoznate najjužniji dio obale Crne Gore, ovaj izlet je idealna prilika. Grad Bar je dugo vremena bili pod turskom okupacijom, sve dok ih kralj Nikola nije oslobodio 1878. godine. U ovom djelu Crne Gore izmiješale su se različite kulture, religije, tradicije i običaji. Ovdje se Orijent susreo sa Hrišćanstvom.

Posjetićemo Stari Bar, grad duhova, kao i jednu od najstarijih maslina na svijetu.

Maršruta

Posjeta: Stari grad Bar

Posle kratke vožnje od vašeg hotela, napravićmo foto pauzu iznad jedinstvenog poluostrva Sveti Stefan, a zatim nastavljamo vožnju u pravcu jugoistoka. Proći ćemo pored malog grada Petrovca i njegovih plaža. Za oko 45 minuta stižemo u grad Bar.
Stari Bar je grad koji je nekada imao 3.500 stanovnika, danas se naziva gradom duhova. Imaćete priliku da obiđete ovo bogato arheološko nalazište, na čijoj obnovi se već godinama radi. Potrebno je samo malo mašte da oživite ovaj grad. Možete vidjeti ostatke mletačkih palata, turkog kupatila i sat-kule, kao i akvadukt, zatim ostatke pravoslavnih i katoličkih crkava. Kada se poponemo na Citadelu, iza Starog grada ćemo moći da  vidimo dolinu obraslu maslinama i padine Rumije. Kada se spustimo niže ka centralnom dijelu grada, naići ćemo na plato sa kojeg se pruža pogled na novi dio Bara i luku. Prije nego napustimo Stari Bar, proći ćemo pored stare turske sat-kule. Ovdje je vrijeme stalo, ali eksperti rade na tome da Stari Bar probude iz dubokog sna.

Posjeta: Stara maslina

Neizostavni dio Crne Gore, a posebno juga, su čuvene masline. Nekada se na ovim prostorima ni jedan mornar nije mogao oženiti ukoliko ne posadi određeni broj stabala masline. Zahvaljujući ovom običaju crnogorsko primorje danas broji oko 500 000 stabala maslina.
U blizini Starog Bara nalazi se mjesto na kome raste jedna od tri najstarije masline na svijetu, stara preko 2.000 godina. Ova stara maslina i dalje daje plodove.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
  • Autobus

Ulaznice
  • Stara Maslina
  • Stari grad Bar

Vodič
  • Licencirani vodič

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca