Rezervišite ekskurziju / Izlet Dubrovnik brodom

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Izlet Dubrovnik brodom:
Početni dani Uto
Vodič Engleski, Njemački
Trajanje 1 Dan
Poništenje Otkažite rezervaciju bez nadok...
90€ /Osoba
Kao vas organizator putovanja preporucujemo vam ovaj jednodnevni izlet brodom do Dubrovnika, Hrvatske. Podjite iz vecih gradova Crne Gore (Ulcinja, Petrovca, Tivta, Budve ili Herceg Novog) na ovaj uzbudljiv izlet.

Izvrsna prilika da osjetite i otkrijete zadivljujucu ljepotu drevnog Dubrovnika iz potpuno nove perspektive. Na ovom izletu posjeticete malo ocaravajuce dalmatinsko naselje Cavtat i srednjevekovni grad Dubrovnik, gdje je snimana serija 'Igra prestola". To je grad pod zastitom UNESCO-a i proglasen je od strane Time magazina za jednu od najljepsih destinacija svijeta.

Grad je kulturni i ekonsomski centar - gdje se moderno vrijeme susrece s drevnim, grad koji ce vas ocarati zaintrigirati i gdje cete pozeljeti da produzite svoj boravak. Ukoliko odsijedate u Ulcinju, Petrovcu, Tivtu, Budvi ili Herceg Novom, organizujemo vam izlete sa transferom iz Crne Gore i vodimo vas do Dubrovnika. Iako je Dubrovnik glavna atrakcija ovog putovanja, imacete savrsenu priliku da vidite cijelu sjevernu obalu Crne Gore.

Plan puta:

12:30 pm Tura brodom od Cavtata do Dubrovnika

Prije nego sto se ukrcamo na brod ne propustite priliku da se prosetate Cavtatom i iskusite njegovu zivu ali istovremeno i umirujucu atmosferu. Uzivajuci u ovoj jednosatnoj voznji brodom imate jedinstvenu priliku da vidite arhitekturu ocaravajuceg ribarskog sela, koje se moze vidjeti samo sa mora. Sigurni smo da cete biti ocarani zidinama staroga grada Dubrovnika koji oduzimaju dah.

13:30 Dolazak u Dubrovnik

Nakon dolaska u Dubrovnik nas vodic vam nece samo predstaviti sve kulturne i istorijske znamjenistosti vec ce vam otkriti i tajna mesta gde su snimane scene serije „Igre prestola“. Prosetacete se cuvenom ulicom „Stradun“, proci pokraj cuvene fontane Onofrio i Orlandove statue.

Poseta: Placa ili Stradun ulica - most izmedju rimskih i grckih naselja

Prosetajte ulicom Placa, starom ulicom koja je danas vazni poslovni dio grada, koja dijeli Dubrovnik na sjeverni i juzni dio. U dvanaestom vijeku je ova ulica sluzila kao trgovacki centar izmedju rimsko-grckih naselja na ostrvcetu Lave i hrvatsko-slovenskog naselja na kopnu. Kako su Hrvati nastanili grad u cetrnaestom vijeku ovaj kanal biva ispunjen zemljom da bi se stanovnistvo spojilo. Danas je poplocana kamenim blokovima, koji su polirani da bi sijali kao drveni podovi tako da je nazvana i ulica-salon.

Posjeta: Stari grad

Nas lokalni vodic ce vas voditi kroz najstariji dio grada i otkriti vam stare legende i price o najatraktivnijim i najinteresantnijim znamenitostima grada - predivna kula Minceta, tvrdjava Sv. Ivana, Pomorski muzej, Franjevacki samostan, apoteka iz cetrnaestog vijeka, riznica Dubrovacke katedrale. U ovih 90 minuta vodic ce vam predstaviti kako istoriju tako i sadasnji zivot ovog prosperitetnog grada. Za vrijeme naseg obilaska dobicete siru sliku kako se istorija povezuje za sadasnjoscu u kulturi, ekonomiji i religiji, ali i najvaznije dozivecete nezaboravno iskustvo na ovom izletu.

Posjeta: Vrata od Pila

Vrata od Pila su najveci ulaz u izdvojen i dobro cuvan stari grad Dubrovnik, na zapadnoj strani. Ova dobro ocuvana vrata su sagradjena da bi stitila grad 1537. godine od osvajaca koji su zeljeli da se dokopaju bogatstva grada. Vrata su se u to vrijeme zakljucavala svako vece. Pored istorije ova lokacija ce vas ocarati i pogledom na ljepote starog grada.

Odlazak

Nakon razgledanja imate dosta slobodnog vremena da prosetate brojnim ulicama i skverovima starog grada Dubrovnika, kao i da uzivate u kafi na glavnom gradskom trgu ispred crkve svetog Vlaha. Kasno popodne nalazimo se ispred glavne kapije starog grada i vracamo u hotel u vrijeme pocetka vecere.

Još jedan izlet agencije Globtour Montenegro:

Napomena: Navedene cijene vaze za vrijeme ljetnje sezone, u periodu od maja do oktobra. U ostalim periodima organizujemo individualne izlete.

U cijenu uključeno:

Prevoz
  • Autobus
  • Brod od Cavtata do Dubrovnika

Ulaznice
  • Stari grad Dubrovnik

Vodič
  • Licencirani vodič
  • Lokalni vodič

Rezervišite ekskurziju

  • Datum
  • Preuzeti
  • Odrasle osobe
  • Djeca