Global Adria polumaraton 2015

Global Ports Holding 04-06. Sept organizuje prvi međunarodni Global Adria polumaraton u saradnji sa Atletskim savezom Crne Gore i Fakultetom za sportski menadžment Univerziteta Donja Gorica, te pod pokroviteljstvom Opštine Kotor.


Polumaraton u dužini od 21,1 km i trka na 10 km startovaće u blizini Starog grada Kotora i nastaviće se na putu za Muo, Prčanj i Stoliv. Startnina za trku na 10 km iznosi simboličnih 10 €, dok je zapolumaraton 15 €.

Za taj novac, svi takmičari će dobiti pakete za trku (torbu, startni broj, majicu, elektronski čip za mjerenje vremena i učesničku medalju) uz uobičajeno osvježenje, u skladu sa međunarodnim pravilima u organizovanju sličnih događaja.

Na kraju manifestacije izvršiće se proglašenje pobjednika u više kategorija, a ukupno je predviđeno da se dodijeli preko 40 nagrada.

Registracija učesnika se obavlja elektronskim putem preko sajta www.globaladriahm.com, i trajaće do 25. avgusta 2015 godine.

Manifestacija ima filantropski karakter, s obzirom da će sredstva od startnine biće donirana Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru.