Crnogorski plesni festival 2015

Centra za kulturu Tivat i Turističke Organizacije Tivta i Kotora Vas pozivaju na još jedan Montenegro Dance Festival, internacionalni festival plesa, koji će se održati od 27. aprila do 04. maja 2015.godine u Tivtu i Kotoru.


Montenegro Dance Festival je tradicionalna manifestacija koja već nekoliko godina okuplja plesne grupe, kao i ljubitelje plesa, iz svih djelova svijeta. Plesne škole i grupe iz cijelog svijeta će predstaviti svoje plesno umijeće, kao i tradiciju i kulturu zemlje iz koje dolaze. Centar za kulturu Tivat, TO Tivat i TO Kotor su se potrudili da kreiraju sedmodnevni program koji će biti zanimljiv i zabavan ne samo za posjetioce, već i za učesnike festivala.

Koncept Montenegro Dance Festivala je da ujedini sve ljude, bez obzira na sociloško- kulturalne razlike. Cilj festivala je ujediniti ljude u njihovim različitostima. Zato će tokom festivala biti mnogo druženja i interakcije među svim učesnicima i njihovim gostima.

Učesnici festivala će se takmičiti u više vrsta plesa: Klasični balet, Hip-Hop, Folklorni plesovi, Latinski plesovi, Tap, Contemporary i ostali plesovi i perfomance. Osim plesa sudije će obratiti pažmju na koreografiju i kostime, za koje će se takođe dodjeljivati nagrade.  Svakog dana će se, nakon takmičarskog dijela, u gradu održavati zabave za takmičare i posjetioce. Osim toga, organizatori festivala žele da svoje goste, plesne grupe iz drugih zemalja, upoznaju sa prirodnim ljepotama Crne Gore, tako što će organizovati raznovrsne izlete.  

Budite  i Vi dio Motenegro Dance Festivala i zaplešite na ulicama i trgovima antičkih gradova u Boko-kotorskom zalivu, jedinstvenom zalivu na Mediteranu.