Montenegro dance music fashion festival

Dragi ljubitelji plesa, sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da učestvujete na Montenegro Dance Festivalu koji će se održati od 27. aprila do 5. maja  i 24. juna do 01. jula, 2014 godine u Herceg Novom, Kotoru i Tivtu.

Crnogorski plesni festival je mnogo više od toga. Osim takmičenja u različitim vrstama plesa, imaćete priliku da posjetite jednu od najljepših zemalja na svijetu i iskusite čuveno crnogorsko gostoprimstvo i  jedinstveni mediteranski način života. 

Osjetićete kako izgleda biti na ulicama antičkog grada koji je poznat po festivalima tokom cijele godine, grada u kome festivalska atmosfera traje 24 časa dnevno, i tako već vijekovima. Grad Kotor nije bez razloga uvršten u spisak svijetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, a grad Tivat je jedan najljepših gradića na Jadranu. Biti učesnik festivala u ovakvom gradu i okruženju je jedinstveno i neponovljivo iskustvo.

Koncept Montenegro Dance Festivala je da ujedini sve ljude, bez obzira na boju kože i sociološko-kulturalne razlike. Cilj festivala je ujediniti ljude u njihovim različitostima. Zato će tokom festivala biti mnogo druženja i interakcija među svim učesnicima i njihovim gostima. Imaćete šansu da pokažete svoje kulturno nasleđe, a istovremeno učiti o drugim kulturama.

Pravo učešća na festivalu imaju sve plesne škole i grupe bez obzira na to da li su državne ili privatne, amaterske ili profesionalne. Ne postoji starosna ili bilo koja druga restrikcija.

Plesne škole i grupe iz cijelog svijeta će učestvovati na festivalu, pa je to jedinstvena prilika da pokažete vaše plesno umijeće kao i tradiciju i kulturu zemlje iz koje dolazite.

Učesnici će se takmičiti u više vrsta plesa: Klasični balet, Hip-Hop, Folklorni plesovi, Latino plesovi, Tap, Contemporary i ostali plesovi i performance. Žiri će osim plesa ocjenjivati i nagrađivati koreografije i kostime.

Svake večeri će se, nakon takmičarskog dijela, na gradskom trgu održavati zabave za takmičare i posjetioce. Imaćete priliku i da na organizovanim izletima vidite prirodne ljepote Crne Gore. Vidjećete zašto je Crna Gora po mišljenju mnogih najljepša mediteranska zemlja. Kristalno čisto more, brojne pješčane plaže, antički gradovi osnovani još u vrijeme starih Grka i Rimljana i mnoge druge crnogorske znametinosti ostaviće vas bez daha.

Osim toga što ćete biti dio jednog predivnog festivala, biće to i odmor o kakvom se samo može sanjati.