Kotor SeaRock festival 2016

24. juna, šesti SeaRock festival ponosno predstavlja Wilco na koncertu u Kotoru koji će se održati u blizini zidina starog grada.


Ovaj koncert obelježava zvanično početak ljetnje sezone u Kotoru i on je poklon grada Kotora zbog proslave desetogodišnjice nezavinosti. Ulaz na ovaj događaj je besplatan. To je samo početak mnogih aktivnosti za vreme predstojećeg ljeta u Kotoru, kojeg je Lonely Planet proglasila prosle jeseni za prvi grad kojeg treba posjetiti u 2016.

Ovaj koncert predstavlja nastavak pet godina duge posvećenosti projektu SeaRock festivala koji se dokazao kao međunarodni brend Kotora i podigao destinaciju među značajna koncertna mesta što je sada jos jedno priznanje ovog srednjovjekovnog grada. 

Wilco je bend osnovan 1994. godine u Čikagu posle raspada Uncle Tupelo benda koji je mnogo uticao na budućnost Alt-Country i Americana muzičku scenu. Tokom godina su se članovi benda mijenjali pored Jeffa Tweedya - frontmena grupe, tekstopisaca i gitariste i John Stirratt, basiste koji su stari članovi. Wilco je jedan od najbojih bendova koji sviraju uživo, poznati po inspiracionalnim i kreativnim svirkama.