Međunarodni Karneval i Proljećna noć pod maskama

Budvanska rivijera je središte festivalski zbivanja u Crnoj Gori, mjesto koje voli fešte, karnevale, ribarska druženja, tako da je pravi doživljaj posjetiti je u vrijeme kada se organizuju neke od ovih manifestacija.

U period od 02. do 04. maja u crnogorskoj prijestonici turizma održaće se međunarodni karneval koji okuplja veliki broj posjetilaca iz cijelog regiona, takozvani “Proljećni bal pod maskama”. Budva postaje grad pod maskama!

Prvog dana Karnevala predviđen je Abrum (poziv na karneval) i tematske večeri po kafićima u Starom gradu. Velika karnevalska povorka održaće se drugog dana Karnevala, a nakon nje zabavni program i koncerti muzičkih zvijezda i klapa, kao i nastupi DJ-eva na nekoliko trgova unutar i izvan zidina Starog grada. Budvanskim „Feštađunima“ pridružiće se karnevalske grupe iz 12 zemalja, sa preko 2.500 učesnika u Velikoj međunarodnoj povorci.

Mala karnevalska povorka, na kojoj će učestvovati preko 1.100 mališana iz 5 zemalja, kao i bogat kulturno-zabavni program za djecu održaće se poslednjeg dana Karnevala.

Organizatori ove manifestacije su Turistička organizacija Budva, opština Budva i NVO „Feštađuni“.