Rezervišite turu/Balkanska Tura

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Balkanska Tura:
Kapacitet18
Trajanje 10 Dani / 9 Noći
VodičEngleski, Njemački, Ruski
PoništenjeRezervacija otkazana ili promi...
Dostupno na zahtjev
Globtour Montenegro Vas sa zadovoljstvom vodi na mini Balkan turu. Izabrali smo interesantna mjesta u četiri države na Balkanu, kako bismo Vam približili njihovu istoriju, kulturu i prirodne ljepote.

1
Crna Gora
Dolazak na aerodrom Dubrovnik – Transfer Herceg Novi

Transfer do Herceg Novog. Posjeta Starog grada, koji se nalazi nasuprot ulaza u Boko-kotorski zaliv. Ovo je grad tvrđava, skalinada, festivala, grad mimoze i raznog drugog cvijeća.

Nakon obilaska, polazak za hotel. Check-in, večera i noćenje u hotelu sa 4* u Herceg Novom.

2
Hrvatska
Herceg Novi – Ston – Dubrovnik – Herceg Novi

Nakon doručka polazak za Hrvatsku. Najprije ćemo posjetiti selo Ston na poluostrvu Pelješac, sjeverno od Dubrovnika. Posjetićemo 5 km duge zidine Stona, stare soline i poznate farme ostriga i mušlji. Vožnja brodom do farme ostriga. Na brodu je uključena degustcija ostriga, kao i čaša vina. Ručak sa ribljim specijalitetima.

Nakon ručka, povratak u Dubrovnik, poznat kao "Perla Jadrana", Obići ćemo Stari grad uz pratnju lokalnog vodiča, posjetiti Franjevački samostan sa apotekom iz 14.vijeka. Nakon toga proći ćemo pored mnogobrojnih kulturno-istorijskih spomenika, zahvaljujući kojima je Dubrovnik uvršten na listu UNESCO svjestske kulturne baštine.

Nakon obilaska grada, na raspolaganju imate dovoljno slobodnog vremena za šetnju brojnim ulicama i trgovima, a poseban doživljaj je ispijanje kafe na glavnom trgu ispred crkve Sv. Vlaha. Predlažemo Vam i posjetu impresivnih zidina Starog grada.

Povratak za Herceg Novi. Večera i noćenje u hotelu.

3
Bosna i Hercegovina
Herceg Novi -  Trebinje - Mostar – Herceg Novi

Nakon doručka polazak za Mostar. Smješten na rijeci Neretvi, u susjednoj Bosni i Hercegovini, ovaj grad poznat je po starom mostu, koji je preživio burnu istoriju. Mostar je danas dio UNESCO Kulturne baštine i najbolji primjer povezanosti između zapadne i istočne kulture. Lokalni vodič će nas povesti u obilazak starog dijela grada i objasniti nam njegovu istoriju. Posjetićemo i tipičnu tursku kuću u kojoj ćemo se upoznati sa običajima i načinom života Muslimana u Mostaru.

Nakon obilaska Starog grada, predviđen je ručak u jednom od nacionalnih restorana, a nakon toga slobodno vrijeme za individualno razgledanje grada.

Na povratku u Herceg Novi svratićemo i u Trebinje. Dolaskom u Trebinje posjetu započinjemo obilaskom manastira Crkvina na istoimenom brdu, mjestu koje je Jovan Dučić, čuveni pjesnik i diplomata, odabrao za svoju vječnu kuću, odakle se vidi cjeli grad. Manastir se sastoji iz Bogorodičinog hrama, vjerne replike Gračanice, galerije pozlaćenih ikona, parohije, amfiteatra, crkvene knjižare, muzeja, fontane i ljetnje bašte.

Nakon posjete manastira Crkvina vraćamo se u grad. Osvježite se u nekom od kafića na Trgu pjesnika sa preko 115 godina starim platanima, ili posjetite katoličku katedralu i fontane sa spomenicima.

Povratak u Herceg Novi u kasnim popodnevnim časovima. Večera i noćenje u hotelu.

4
Crna Gora
Herceg Novi – Boko-kotorski zaliv – Kotor – Budva

Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela, a zatim započinjemo vožnju brodom u Boko-kotorskom zalivu.

Boko-kotorski zaliv, jedan od 25 najljepših zaliva na svijetu, dio UNESCO kulturne baštine, bez sumnje je najimpresivniji kada se doživi sa mora. Zahvaljujući njegovom neobičnom izgledu, često ga nazivaju najjužniji fjord u Evropi. Podsjetiće Vas na norveške fjordove. Okružen planinama, ovaj zaliv bio je odlično sklonište mnogih naroda još od antičkog perioda, koji su doprinijeli osnivanju gradova, gradili svoje palate, ljetnjikovce, crkve, luke i brodogradilišta. Jedno od najimpresivnijih mjesta u zalivu je barokni grad Perast i njegove dvije perle: ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela. Posjetićemo vještačko ostrvo Gospa od Škrpjela sa istoimenom crkvom i riznicom koja čuva dragocjene predmete. Nakon toga usidrićemo se ispred samog Perasta. Možete prošetati  među plemićke palate i crkve ili jednostavno uživati u kafi na obali Kotorskog zaliva.

Poslednji ali i najatraktivniji dio Boko-kotorskog zaliva je Kotorski zaliv i Stari grad Kotor, srednjovjekovni grad opasan impozantnim zidinama, koji je zbog brojnih kulturno-istorijskih spomenika stavljen pod zaštitu UNESCO-a. Ručak u restoranu sa specijalitetima mediteranske kužine.

Nakon toga nastavljamo prema Budvi autobusom. Check-in, večera i noćenje u hotelu sa 4* u Bečićima.

5
Crna Gora
Bečići – Cetinje – Njeguši – Bečići

Ovo je kružna tura kroz urbane i ruralen predjele Crne Gore, zemlju velikih prirodnih i kulturnih kontrasta. Naš vodič će Vam najbolje predstaviti staru prijestonicu Crne Gore – Cetinje, krševitu planinu Lovćen, uspavano selo Njeguši  i očaravajući Boko- kotorski zaliv iz ptičije perspektive. Prilikom posjete Dvorca kralja Nikole na Cetinju upoznaćemo Vas sa životom kraljevske porodice Petrović. U selu Njeguši, u srcu Lovćena, pozivamo Vas da probate poznati Njeguški sir i pršutu sa domaćim hlebom, kao i domaće vino ili medovaču. Nakon degustacije, nastavljamo padinama Lovćena preko čuvenih serpentina. Vrhunac izleta je očaravajući pogled na Boko-kotordki zaliv sa 900 m nadmorske visine. Kada je čuveni Engleski pisac, Lord Gordon Bajron, posjetio ovaj kraj, rekao je: „Najljepši kontakt između zemlje i mora dogodio se na Crnogorskom primorju“.

Povratak u Bečiće u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme prije večere iskoristite za opuštanje na Bečićkoj plaži, ili da prošetate do Starog grada Budva, jednog od najstarijih na Jadranu. Istražite uzane ulice, trgove, crkve, ili okolne plaže.

Večera i noćenje u hotelu u Bečićima.

6
Albanija
Bečići - Skadar - Kruja – Drač

Nakon doručka polazak za Albaniju. Put vodi obalom, pored najljepših mjesta crnogorske rivijere – Svetog Stefana, Petrovca, Bara. Na graničnom prelazu Sukobin sastanak sa službenim albanskim vodičem, koji je uz našeg pratioca na usluzi gostima tokom cijelog boravka u Albaniji. Dolazak u Skadar. Obilazak tvrdjave Rozafa i arheološkog muzeja, šetnja starim dijelom Skadra uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon kafe pauze polazak za Kruju, gdje je godinama boravio nacionalni heroj Skenderbeg, opjevan u narodnim pjesmama i obrađen u književnosti kao lik romantičnog borca za slobodu protiv Otomanskog carstva. Antonio Vivaldi inspirisan ovim likom, napisao je operu Skenderbeg. Dolazak u Kruju. Ručak u nacionalnom restoranu “Panorama”, šetnja kroz Stari bazar, obilazak muzeja Skenderbega.

Polazak za Drač, najveći turistički centar Albanije. Smještaj i večera u hotelu sa 4*, na glavnoj plaži.

7
Albanija
Drač – Tirana – Drač

Nakon doručka polazak za Tiranu, glavni grad Albanije. Razgledanje grada - obilazak istorijskog muzeja, spomenika Skenderbega, džamije Ethem Beya, katoličke crkve Sv. Petre, najveće u Tirani, kulturne palate gdje se nalaze pozorište, opera i balet i drugih značajnih dijelova grada. Nakon ručka polazak žičarom na planinu Dajti – Nacionalni park u neposrednoj blizini Tirane.

Povratak u Drač. Večera i smještaj u hotelu.

8
Crna Gora
Drač – Ulcinj – Bar

Nakon doručka polazak za Ulcinj. Obilazak Starog grada Ulcinja, opasanog kiklopskim zidinama. Kafe pauza na Maloj plaži. Nakon pauze polazak za Bar i posjeta Starog Bara. Nekada grad sa 3.500 stanovnika, danas grad duhova, ali bogato arheološko nalazište. Takođe ćemo posjetiti jedno od tri najstarija stabla masline na svijetu, koje već više od 2.000 godina raste u blizini Starog Bara.

Check-in, večera i noćenje u hotelu 4* u Baru.

9
Crna Gora
Bar – Skadarsko jezero – Bar

Izlet u Nacionalni park Skadarsko jezero. Polazak iz hotela nakon doručka. Dolazak u malo ribarsko mjesto Virpazar i vožnja brodom u razgledanje jezera. Otkrijte raznovrsnu floru i faunu, kao i kulturno-istorijske spomenike na jezeru. Nakon jednočasovne vožnje, dolazak na privatnu plazu Pješačac, ručak u nacionalnom restoranu na plaži - specijaliteti od jezerske ribe. Kupanje na plaži.

Povratak u Bar u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

10
Polazak na aerodrom.

Usluge uključene u turu:

3 noćenja u hotelu sa 4* u Herceg Novom na bazi polupansiona
2 noćenja u hotelu sa 4* u Bečićima na bazi polupansiona
2 noćenje u hotelu sa 4* u Draču na bazi polupansiona
2 noćenje u hotelu sa 4* u Baru na bazi polupansiona

Ulaznice: Ston zidine, Franjevački samostan, turska kuća u Mostaru, riznica Gospa od Škrpjela, Stari grad Kotor, Dvorac kralja Nikole na Cetinju, tvđava Rozafa i muzej u Skadru, Skenderbeg muzej u Kruji, Istorijski muzej u Tirani, Stari Bar, Stara maslina, Nacionalni park Skadaskor jezero.

Degustacij ostriga + čaša vina u Stonu, ručak u Stonu, ručak u Mostaru, ručak u Kotoru, snack u selu Njeguši,  ručak u Kruji, ručak u Tirani, ručak na Skadarskom jezeru.

Povratni  transfer od/do aerodroma
Licencirani turistički vodič
Moderan, klimatizovan autobus

Nema dostupnih usluga koje odgovaraju vašim kriterijumima. Molimo da promijenite parametre pretraživanja