Rezervišite turu/Istražite Crnu Goru za 7 dana autom

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Istražite Crnu Goru za 7 dana autom:
Kapacitet18
Trajanje 7 Dani / 7 Noći
VodičEngleski, Njemački, Ruski
PoništenjeRezervacija otkazana ili promi...
Dostupno na zahtjev
Bilo da dođete svojim ili iznajmite automobil kod Globtour Montenegro, pruža Vam se prilika da istražite zemlju crnih planina, divlju ljepotu Crne Gore. Iznenadiće vas ljepota i raznolikost Vaše destinacije.

Crna Gora nudi veliku raznolikost pejzaža, kao što su Skadarsko jezero, Boko-kotorski zaliv, duga obala Jadrana i visoke planine. Osim toga, u svim dijelovima zemlje mogu se naći tradicionalna i interesantna kulturno-istorijska mjesta.

1
Dolazak u Tivat

Nakon dolaska u Tivat, predlažemo da posjetite Stari grad Kotor, dio UNESCO svjetske kulturne baštine (ca. 9 km).  Znamenitosti: Katedrala Svetog Tripuna, crkva Svetog Luke, Pomorski muzej. Nakon obilaska grada možete se osvježiti na nekom od starih gradskih trgova. Ako želite da vidite nešto više u Boko-kotorskom zalivu, možete nastaviti vožnju ka Perastu i Risnu. Napravite pauzu za ručak u nekom od ribljih restorana duž obale (Tip: Stari Mlini u Dobroti). Nakon obilaska zaliva povratak u Tivat možete skratiti vožnjom trajektom. Smještaju u hotelu Palma" 3* u Tivtu.

1 noćenje u hotelu "Palma" ***: uz samu obalu mora, sa restoranom, café barom, parkingom. U sobama kutalio sa tušem/WC, telefon, satelitska televizija, minibar, klima/grijanje (u zavisnosti od sezone).  

2
Tivat – Ivanova korita (Nacionalni park Lovćen)

Cca. 105 km/ cca. 1 sat

Vožnja serpentinama iznad grada Kotora prema Cetinju. Predlažemo da napravite pauzu u selu  Njeguši, rodno mjesto crnogorskih vladara, i probate nacionalne specijalitete kao što su Njeguški pršut i sir, medovina... (Tip: restoran "Njeguška sijela"). Nakon pauze nastavite kroz Nacionalni park Lovćen, čiji je centralni dio, Mauzolej na Jezerskom vrhu, posvećen velikom piscu i vladici Petru II Petroviću Njegošu. U Cetinju, prijestonici Crne Gore, posjetite Cetinjski manastir, dvorac kralja Nikole, kao i Biljardu sa reljefom Crne Gore. Nakon posjete Cetinja, predlažemo da isprobate jagnjetinu sa pečenim krompirima, pripremljene na tradicionalan način, u restoranu "Konak" (na izlazu iz Cetinja). Smještaj u hotelu "Ivanov konak" 4* u selu Ivanova korita.

1 noćenje u hotelu "Ivanov konak" ****: mali, porodični hotel, u srcu Nacionalnog parka. Restoran, café bar, parking. Sobe sa tušem/WC, telefon, satelitska televizija, internet priključak (uz doplatu), minibar, grijanje.

3
Ivanova korita – Ulcinj – Virpazar (Skadarsko jezero)

Cca. 163 km/ cca. 2,5 sati

Vozite se prema Budvi, duž obale ka Ulcinju, prolazeći pored najljepših mjesta na crnogorskoj obali: Sveti Stefan, Petrovac, Bar. Ulcinj je najjužniji grad na crnogorskoj obali, poznat po predivnim pješčanim plažama. Posjetite Stari grad Ulcinj i Malu plažu, kao i Veliku ulcinjsku plažu udaljenu na svega 5 km od grada. Stari grad Ulcinj karakterišu uticaji sve tri dominatne religije: pravoslavna, katolička i islam, ali je najviše sačuvao orijantalni stil. Nakon posjete Ulcinja, predlažemo da napravite pauzu za ručak u nekom od brojnih ribljih restorana na ušću rijeke Bojane u Jadransko more. U povratku ka Virpazaru otkrijte skriveno blago ispod planina Rumije- Stari grad Bar, bogato arheološko nalazište. Smještaj u hotelu "Vir" 3* u Virpazaru.

2 noćenja u hotelu Vir *** u Virpazaru, na obali Skadarskog jezera. Mali hotel sa restoranom, parkingom. Odgovarajuće sobe, tuš/wc, TV, frižider, pogled na jezero.

4
Skadarsko jezero – Podgorica – Skadarsko jezero

Cca. 120 km/ cca. 1,5 sati

Naročitu pažnju zavrijeđuje Nacionalni park Skadarsko jezero, poslednje utočište pelikana kao i najveće jezero na Balkanu sa bogatom florom i faunom. Moguća je vožnja brodom na jezeru. Trebali bi probati specijalitete od jezerske ribe (Tip: restoran "Badanj"). Možete posjetiti i Podgoricu, glavni grad Crne Gore.

Noćenje u Hotelu "Vir" ***.

5
Skadarsko jezero – Kolašin

Cca. 88 km/ cca. 2 sata

Put Vas vodi kroz kanjon rijeke Morače ka manastiru Morača iz 13.vijeka. Pauzu za ručak možete napravitiu malom gradu Kolašinu, u restoranima koji nude nacionalne specijalitete kao što su kačamak i cicvara (Tip: Restoran "Savardak", "Vodenica"). Nakon ručka posjetite jedinstveni Nacinalni park Biogradska gora na površini od 5.650 ha, koji možete istražiti preko pješačkih staza. Preporučujemo laganu šetnju oko Biogradskog jezera (cca. 3,3 km duga staza), kroz jednu od tri očuvane prašume u Evropi. Povratak u Kolašin. Smještaj u hotelu" Bianca Resort & Spa "  4* u Kolašinu.

2 noćenja u hotelu "Bianca Resort & Spa" **** jedinstveni, komforan hotel, dizajniran u stilu planinske kolibe. Restoran, café bar, biznis centar sa internet priključkom uz iznajmljivanje lap topa (uz doplatu), Wifi (uz doplatu), noćni klub, wellness centar, lift, parking. Sobe za nepušače, komforne i elegantne, kupatilo/WC, fen, telefon, kablovska televizija, Pay-TV, bežični internet (uz doplatu), minibar, sef, grijanje, room servis.

6
Kolašin – Kanjon Tare – Bjelasica – Kolašin

Cca. 50 km/ cca. 1,5 sati

Predlažemo vam vožnju do kanjona Tare, najdubljeg kanjona u Evropi. Rafting ture u kanjonu su veoma atraktivne. Takođe možete obići Nacionalni park Durmitor, koji zajedno sa 18 glečerkih jezera i kanjonom Tare čini dio UNESCO prirodne baštine. Uživajet u prirodi, probajte ukusna jela ili pođite na džip-safari na Bjelasici, mountainbike turu, jahanje ili rafting.

Noćenje u hotelu "Bianca Resort & Spa" ****

7
Kolašin – Budva

Cca. 145 km/ cca. 3,5 sati

Poslednji dan vaše auto-ture provedite na nekoj od plaža Budvanske rivijere, u Bečićima ili na Slovenskoj plaži. Posjetite Stari grad Budva, više od  2 ipo milenijuma stari srednjovjekovni grad. Smještaj u hotelu "Aleksandar" 3* u Budvi.

1 noćenje u hotelu "Aleksandar"  ***: udoban i prijatan dvospratni hotel. Sobe jednostavno opremljene, sa kupatilom ili tušem/WC, telefon, satelitska televizija, frižider, klima/grijanje (u zavisnosti od sezone), balkon ili terasa. Restoran sa terasom, a-lá-card restoran, café bar, poslastičarnica, frizerki i kozmetički salon, parking.

Usluge uključene u auto-turu

7 noćenja na bazi polupansiona (All-inclusive u hotelu Aleksandar), materijal sa neophodnim informacijama, 7 dana rent-a-car (VOLKSWAGEN Polo ili sl., klimatizovan) od/do aerodroma Tivat ili dostava do hotela Palma, preuzimanje u hotelu Aleksandar, uključena neograničena kilometraža, lokalne takse, kasko osiguranje, lično osiguranje, minimum godina 21. Više informacija i uslova iznamljivanja automobila mogu se naći u opštim uslovima Globtour Montenegro rent-a-car agencije.

Sva navedena vremena putovanja su prosječna i mogu varirati u zavisnosti od puta i/ ili vremenskih uslova. Savjetujemo da se informišete o stanju na putevima prije putovanja.

Ako iz bilo kog razloga očekujete kasni dolazak (nakon 19 h), molimo Vas da nazovete hotel, kako bi čuvali rezervaciju vaše sobe. Ukoliko ste primorani da otkažete turu, molimo da odmah obavijestite naredni hotel ili Globtour Montenegro agenciju.

(Kako biste pripremili turu, predlažemo naše „Važne informacije i svjete od A do Z“. Možete se pripremiti za specifičnosti destinacije.)

Globtour Montenegro će vam biti na raspolaganju za sve poteškoće i druge nepredviđene okolnosti:

Nema dostupnih usluga koje odgovaraju vašim kriterijumima. Molimo da promijenite parametre pretraživanja