Rezervišite turu/Crna Gora i Albanija 7 dana

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Crna Gora i Albanija 7 dana:
Kapacitet18
Trajanje 7 Dani / 7 Noći
VodičEngleski, Njemački, Ruski
PoništenjeRezervacija otkazana ili promi...
Dostupno na zahtjev
Uživajte u šarmu istorijskih gradova i prirodnim ljepotama Crne Gore i Albanije, uz pratnju iskusnih vodiča. Impresioniraće Vas njihova istorijska i kulturna baština sa bogatim arheološkim nalazištima.

1
Ćilipi / Tivat – Budva – Bečići

Nakon slijetanja na aerodrom, polazak prema hotelu uz pratnju lokalnog vodiča. Dolazak u hotelski kompleks Bečići, na istoimenoj plaži, udaljen 2 km od Starog grada Budve. Smještaj i večera u hotelu 4* u Bečićima. (Zavisno od vremena dolaska moguć obilazak Starog grada Budve)

2
Montenegrotura Kotor - Njeguši - Cetinje - Bečići

Nakon doručka, polazak na izlet Montenegro tura. Izlet obuhvata obilazak Starog grada Kotora (upisan u svjetsku baštinu UNESKO-a), posjetu Pomorskom muzeju i katedrali Sv. Tripuna. Nakon kafe pauze, polazak za planinsko selo Njeguši, rodno mjesto crnogorskih vladika. Degustacija crnogorskih specijaliteta, njeguškog sira, pršute, medovine i vina, u jednom od nacionalnih restorana. Nastavak puta za Cetinje, 450 godina sjedište crnogorskih vladara, danas kulturno istorijska prijestonica Crne Gore. Panoramsko razgledanje grada, obilazak dvorca Kralja Nikole. U popodnevnim satima povratak za Budvu. Večera i noćenje u hotelu 4* u Bečićima.

3
Bečići - Skadar - Kruja - Drač

Nakon doručka polazak za Albaniju. Put vodi obalom, pored najljepših mjesta crnogorske rivijere – Svetog Stefana, Petrovca, Bara. Na graničnom prelazu Sukobin sastanak sa službenim albanskim vodičem, koji je uz našeg pratioca na usluzi gostima tokom cijelog boravka u Albaniji. Dolazak u Skadar. Obilazak tvrdjave Rozafa i arheološkog muzeja, šetnja starim dijelom Skadra uz pratnju lokalnog vodiča. Nakon kafe pauze polazak za Kruju, gdje je godinama boravio nacionalni heroj Skenderbeg, opjevan u narodnim pjesmama i obrađen u književnosti kao lik romantičnog borca za slobodu protiv Otomanskog carstva. Antonio Vivaldi inspirisan ovim likom, napisao je operu Skenderbeg. Dolazak u Kruju. Ručak u nacionalnom restoranu “Panorama”, šetnja kroz Stari bazar, obilazak muzeja Skenderbega. Polazak za Drač, najveći turistički centar Albanije. Smještaj i večera u hotelu 4*, na glavnoj plaži. Slobodno veče.

4
Drač - Berat - Drač

Nakon doručka, polazak za Drač i panoramsko razgledanje jednog od najstarijih gradova Evrope, osnovanog 627. godine p.n.e. Obilazak velikog amfiteatra iz II veka nove ere, arheološkog muzeja i starog dijela grada. Nakon kafe pauze, polazak za Berat, grad – muzej upisan u svjetsku baštinu UNESCO-a. ''Grada sa hiljadu prozora'', slika bijelih kućica na brežuljku jedan je od najpoznatijih foto-motiva Albanije u svijetu. Utvrdjeni Stari grad ima osam srednjovjekovnih crkvi i tri džamije. Posjeta dvorcu i nacionalnom muzeju ikona i srebra Onufri, razgledanje crkve Sv. Trojice i crkve Sv. Arhandjela Mihaila. Ručak u nacionalnom restoranu. Nakon ručka povratak za Drač. Večera i smještaj u hotelu 4* na glavnoj plaži . Slobodno veče.

5
Drač - Tirana - Drač

Nakon doručka polazak za Tiranu, glavni grad Albanije. Razgledanje grada - obilazak istorijskog muzeja, spomenika Skenderbega, džamije Ethem Beya, katoličke crkve Sv. Petre, najveće u Tirani, kulturne palate gdje se nalaze pozorište, opera i balet i drugih značajnih dijelova grada. Nakon ručka polazak žičarom na planinu Dajti – Nacionalni park u neposrednoj blizini Tirane. Povratak u Drač. Večera i smjestaj u hotelu 4* u Draču. Slobodno veče.

6
Drač - Ulcinj - Bar

Nakon doručka polazak za Ulcinj. Obilazak Starog grada Ulcinja, opasanog kiklopskim zidinama. Kafe pauza na Maloj plaži. Nakon pauze polazak za Bar i posjeta Starog Bara. Nekada grad sa 3.500 stanovnika, danas grad duhova, ali bogato arheološko nalazište. Večera i noćenje u hotelu 4* u Baru.

7
Skadarsko jezero

Izlet u Nacionalni park Skadarsko jezero. Polazak iz hotela nakon doručka. Dolazak u malo ribarsko mjesto Virpazar i vožnja brodom u razgledanje jezera. Nakon jednočasovne vožnje, dolazak na privatnu plazu Pješačac, ručak u nacionalnom restoranu na plaži - specijaliteti or jezerske ribe. Kupanje na plaži. Povratak u Bar oko 16 časova. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu 4*.

8
Bar - Ćilipi / Tivat

Polazak na aerodrom.

 

Nema dostupnih usluga koje odgovaraju vašim kriterijumima. Molimo da promijenite parametre pretraživanja