Rezervišite turu/Aktivni odmor u Crnoj Gori

« Nazad Do Rezultati pretrage
Detalji za Aktivni odmor u Crnoj Gori:
Kapacitet18
Trajanje 8 Dani / 7 Noći
VodičEngleski, Njemački, Ruski
PoništenjeRezervacija otkazana ili promi...
Dostupno na zahtjev
Ukoliko tragate za avanturom u Crnoj Gori, Globtour Montenegro je kreirao izvanrednu turu za Vas. Budite aktivni tokom Vašeg odmora i pridružite nam se na planinarenju, raftingu i ostalim izletima kroz očaravajuće predjele Crne Gore!

1
Dolazak na aerodrom (Tivat, Podgorica ili Dubrovnik)

Naš profesionalni, iskusni vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu na aerodromu i biće Vam na raspolaganju tokom cijele ture.

Polazak sa aerodroma prema Budvi, turističkoj metropoli Crne Gore. Posjetićete Stari grad Budva, koji je jedan od najstarijih na obali Jadrana, preko 2.500 godina star, grad festivala i karnevala. Uz pratnju vodiča prošetaćete uzanim ulicama, trgovima, pored pravoslavnih i katoličkuih crkvi, arheološkog muzeja, sve do marine ispred samog grada. Nakon toga, možete se osvježiti na jednoj od malih plaža koje okružuju Stari grad.

Nakon slobodnog vremena odlazak u hotel. Check-in, večera i noćenje u hotelu sa 4* u Budvi/Bečićima.

2
Planirarenje iznad Boko-kotorskog zaliva

Lagana ali duga planinarska tura sa jasno vidljivim planinarskim stazama

Visinska razlika: cca. 800 m

Prosječno vrijem: c ca. 6h

Takom današnjeg izleta očaraće Vas pogled na Boko-kotorski zaliv, jedan od 25 najljepših na svijetu, ovoga puta iz ptičije perspektive. Boko-kotorski zaliv sastoji se od 4 manja zaliva: Tivatski, Hercegnovski, Risanski i Kotorski zaliv.

Nakon doručka polazak ka Vrmcu, planini koja razdvaja unutrašnji i spoljašnji dio zaliva. Ca. 30 minuta vožnje do polazne tačke, malog sela u Tivtu. Planinarimo markiranim stazama na planini Vrmac, kroz šumu, prelazeći preko riječnog korita, stjenovtih predjela, pored izvora... Nakon nekog vremena stižemo do vidikovca odakle se pruža predivan pogled na Tivatski zaliv. Nastavljamo stazom uz neznatan uspon do planinskog sedla Vrdola. A zatim dolazimo na bivši vojni put koji su izgradili Austro-Ugari u 19. vijeku. Sa sledećeg vidikovca imaćete priliku da vidite Tivatski zaliv i otvoreno more na jednoj, a Kotorski zaliv na drugoj strani. Usput nailazimo na ostatke zidina, austrijskih baraka i kuća, kao i na ostatke tvrđave Vrmac.

I na kraju planinarske ture spuštamo se na drugu stranu Vrmca jasno vidljivim serpentinama i izlazimo na put nedaleko od Kotora, odakle ćemo se autobusom spustiti do Starog grada. Predviđen je ručak u jednom od najboljih bokeljških retorana sa mediteranskom kuhinjom.

Zatim slijedi obilazak Straog grada Kotora, koji stoji na listi UNESCO svjestske kulturne baštine, uz pratnju vodiča. Proći ćete šarmantnim ulicama, pored bivših mletačkih palata, katedrale Svetog Tripuna... kao i brojnih café barova, gdje možete uživati u kafi nakon obilaska grada.

Povratak u Budvu. Večera i noćenje u hotelu.

3
Njegošev mauzolej i Avanturistički park Lovćen

Nacionalni park Lovćen Vam nudi izvanredan spoj prirode, istorije, avanture i tradicije.

Nakon doručka polazak ka Cetinju. Foto pauza iznad Budvanske rivijere, sa pogledom na plaže, Sveti Steafan, Stari grad Budva. Prolazimo kroz Cetinje i nastavljamo ka Nacionalnom parku Lovćen, skoro neprohodnom, kraškom predjelu koji je vjekovima bio bojno polje Crnogoraca i Osmanlija. Uzanim planinskim putem se vozimo ka Jezerskom vrhu, a zatim se penjemo preko 461 stepenika do 1.657 m nadmorske visine. Tu je slavni crnogorski vladar i pisac, Petar II Petrović Njegoš, pronašao svoj vječiti mir, i odatle jošuvjek posmatra svoju zemlju i narod. Očaraće Vas pogled na Kotorski zaliv, Skadarsko jezero, planine na sjeveru Crne Gore, pa čak i na Albaniju. Mauzolej je izvanredno djelo hrvatskog  arhitekte Ivana Meštrovića, a sagrađen je od raznovrsnog materijala, kao što su bijeli i crni mermer, granit, pa čak i zlato. Ovdje ćemo spojiti prirodne ljepote, kulturu i istoriju Crne Gore i dobiti vjernu sliku jednog naroda na brdovitom Balkanu.

Nakon obilaska mauzoleja vratićemo se u selo Ivanova korita, u središnjem dijelu Nacionalnog parka, gdje ćemo se okrijepiti tradicionalnim specijalitetima ovoga kraja: dimljeni pršut, sir, domaći hleb, vino...

I napokon malo akcije u Avanturističkom parku Lovćen!

Ovo je nešto novo u Crnoj Gori. Zabavno, ekstremno, uzbudljivo, izazovno. Za sve generacije. Prvi je avanturistički park u ovom dijelu Evrope. Sagrađen je u gustoj bukovoj šumi. Staze su  predviđene za sve starosne dobi i kondicione kategorije učesnika. Svaka staza ima od 12 do 15 povezanih platformi na kojima su postavljene table sa upustvima za upotrebu rekvizita i način prelaska staze. Svaki korisnik parka dobija neophodnu opremu (pojas, kaciga, rukavice). Postoji ekipa koja je stručno obučena da svakom posjetiocu parka objasni kako da  koristi opremu i bezbjedno prelazi prepreke na stazama.

Nakon aktivnog dijela ture slijedi povratak za Budvu. Večera i noćenje u hotelu.

4
Slobodan dan. Opustite se na nekoj od pješčanih i šljunkovitih plaža na Budvanskoj rivijeri
5
Rafting na rijeci Tari

Rafting tura obuhvata vožnju autobusom kroz živopisnu, netaknutu prirodu, takozvanu „divlju ljepotu“ Crne Gore i rafting gumenim čamcima kroz drugi po dubini kanjon u svijetu. Rijeka Tara, „Suza Evrope“ Vas poziva da otkrijete njene brzake, izvore i vodopade.

Odjavljujemo se iz hotela u Budvi/Bečićima rano ujutro. Vozimo se kroz centralni dio Crne Gore do mjesta Šćepan polje. Prije nego što započnemo rafting turu, na Šćepan polju će biti serviran doručak  sa crnogorskim specijalitetima. Nakon doručka slijedi vožnja džipovima do Brštanovice, polazne tačke rafting ture u Nacionalnom parku Durmitor. Kada stignemo u Brštanovicu, skiper će Vam objasnti sigurnosne propise. Svaki rafter je obavezan da nosi sigurnosni pojas i kacigu. Kada dobijete svu neophodnu opremu, avantura može da počne. Tokom raftinga do Šćepan polja na dužini od 18 km, koja se može preći za 2 do 3 sata, proći ćemo preko 21 od ukupno 50 brzaka rijeke Tare. U ovom najkraćem, ali najuzbudljivijem dijelu najveća je visinska razlika između polazišta i cilja. U toku rafting ture zastaćemo na pojedinim mjestima kako bi objektiv Vašeg fotoaparata zabilježio ljepotu netaknute prirode. Takođe pravimo pauzu za kupanje u blizini jednog idiličnog vodopada.

Na kraju raftinga očekuje Vas ručak sa tradicionalnim domaćim specijalitetima: pečena jagnjetina ili riječna pastrmka.

Zatim slijedi vožnja autobusom za Kolašin. Check-in, večera i noćenje u hotelu sa 4*.

6
Jeep safari na Bjelasici

Nakon doručka u hotelu, obujte cipele za planinarenje i spremite se da istražite netaknutu prirodu Crne Gore. Slijedi 30 minuta vožnje do Nacionalnog parka Biogradska gora, koja je pokrivena jednom od tri očuvane prašume u Evropi. Na 1.094 m nadmorske visine, u jezgru parka, nalazi se Biogradsko jezero, okruženo preko 500 godina starim i do 50 m visokim stablima. Ovdje je predviđena lagana šetnja oko jezera (cca. 1 sat). Zatim slijedi povratak u Kolašin, odakle se upuštate u avanturu- vožnju džipovima do katuna na planini Bjelasica. Na visini od 1.750 m prostiru se male kolibe, nekadašnje kuće pastira. Ovdje ćemo se okrijepiti obilnim, tipčnim crnogorskim ručkom, nakon čega počinje višečasovna vožnja džipovima.

Vozite se padinama planine Bjelasice, sve do nadmorske visine od 2.000 m odakle se pruža izvanredan pogled na obližnja jezera i druge planinske vijence. Uživanje u netaknutoj prirodi, branje šumskih plodova i fotografisanje „divlje ljepote“ čine ovaj izlet posebnim doživljajem.

Povratak u Kolašin u popodnevnim časovima. Večera i noćenje u hotelu.

7
Vožnja brodom na Skadarskom jezeru i Stari grad Bar

Vrjeme je za relaksaciju i uživanje u tišini Skadarskog jezera. Ono je raj na Zemlji, ne samo za monogobrojne vrste ptica, već i za njegove posjetioce.

Odjavljujemo se iz hotela u Kolašinu nakon doručka i vozimo prema centralnom dijelu Crne Gore. Prolazimo kroz Podgoricu, glavni grad Crne Gore. Nakon nekoliko časova vožnje, dolazimo u Virpazar, ribarsko selo na Skadarskom jezeru. Nakon pauze za kafu, izlet nastavljamo vožnjom brodom na najvećem jezeru na Balkanu, jedinom gnijezdištu pelikana u ovom dijelu Evrpope. Tokom vožnje uživaćete u prirodnim ljepotama, kao i u ostacima istoriskih spomenika na jezeru. Takođe se možete osvježiti u jezeru, u toku vožnje ili na skrivenoj plaži Pješačac, gdje ćemo napraviti pauzu za ručak- specijaliteti od jezerske ribe, salata, masline, sir, uz domaće vino “Vranac”, u neponovljivom ambijentu. Nakon slobodnog vremena, vratićemo se brodom u Vrpazar, a zatim autobusom nastaviti prema obali Jadrana.

I za sami kraj ture ostavili smo Stari Bar, grad koji je nekada imao 3.500 stanovnika, a danas se naziva gradom duhova. Imaćete priliku da obiđete ovo bogato arheološko nalazište, na čijoj obnovi se već godinama radi. Možete vidjeti ostatke mletačkih palata, turkog kupatila i sat-kule, kao i akvadukt, zatim ostatke pravoslavnih i katoličkih crkava. Kada se poponemo na Citadelu, iza Starog grada ćemo moći da  vidimo dolinu obraslu maslinama i padine Rumije. Kad smo već pomenuli masline, da li ste znali da se jedna od tri najstarije masline na svijetu nalazi upravo u Baru? Uvjerićemo Vas u to.

Nakon posjete Stare masline slijedi check-in u hotelu 4* u Baru. Večera i noćenje.

8
Transfer do aerodroma ili produžetak boravka u Crnoj Gori.

Usluge uključene u turu:

4 noćenja u hotelu sa 4* u Budvi/Bečićima na bazi polupansiona
2 noćenja u hotelu sa 4* u Kolašinu na bazi polupansiona
1 noćenje u hotelu sa 4* u Baru na bazi polupansiona
Ulaznice: Stari grad Kotor, Nacionalni park Durmitor, Nacionalni park Biogradska gora, Nacionalni park Lovcen, Mauzolej, Nacionalni park Skadaskor jezero, Stari Bar, Stara maslina
Ručak u Kotoru, snack u selu Ivanova korita,  doručak i ručak na Šćepan polju, ručak na Bjelasici, ručak na Skadarskom jezeru
Povratni  transfer od/do aerodroma
Licencirani turistički vodič
Moderan, klimatizovan autobus

Nema dostupnih usluga koje odgovaraju vašim kriterijumima. Molimo da promijenite parametre pretraživanja